Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Αναπόφευκτη πλέον η επέκταση του πολέμου στη Γάζα

Ιράν: Αναπόφευκτη πλέον η επέκταση του πολέμου στη Γάζα

Η αυξανόμενη ένταση των συγκρούσεων πάνω στους άμαχους κατοίκους της Γάζας δεν αφήνουν περιθώρια, λέει ο ιρανός ΥΠΕΞ

Η επέκταση του πολέμου που διεξάγεται στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς είναι «πλέον αναπόφευκτη», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σύμμαχος του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος, με φόντο τον γενικευμένο φόβο για περιφερειακή κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης του πολέμου πάνω στους άμαχους κατοίκους της Γάζας, η επέκταση του πεδίου του πολέμου έχει πλέον καταστεί αναπόφευκτη», δήλωσε ο ιρανός υπουργός στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον καταριανό ομόλογό του, Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.

Ορκισμένοι εχθροί του Ισραήλ

Δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, όσο και κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι βρίσκονται στο πλάι της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Χθες μάλιστα, μετά τη σύνοδο της G7 στο Τόκιο, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών έκαναν έκκληση στο Ιράν να σταματήσει να στηρίζει τη Χαμάς, κάτι που η Τεχεράνη όχι απλώς απέρριψε, αλλά καταδίκασε έντονα.

Αργότερα, στην ιστοσελίδα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ δημοσιεύτηκε ένα βίντεο της συνάντησης του ίδιου με τον ιδρυτή της Χαμάς Σεΐχη Αχμάντ Γιασίν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή το 2004.

«Πιστεύω ότι εσείς, κύριε Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν και οι αδελφοί και οι αδελφές που πολεμούν στην Παλαιστίνη είστε στην πρώτη γραμμή του πολέμου μεταξύ του Ισλάμ και της απιστίας και του πολέμου μεταξύ του ψεύδους και της αλήθειας» ακούγεται να λέει στην αρχή ο Χαμενεΐ.

«Δεν δεχθήκαμε και δεν θα δεχθούμε την σφετεριστική κυβέρνηση στην παλαιστινιακή γη και στο παλαιστινιακό κράτος ούτε για μία ώρα» συνεχίζει.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το μέλλον… Φυσικά, είμαστε περήφανοι για εσάς και θεωρούμε ότι αυτά τα ισλαμικά κινήματα αποτελούν πηγή τιμής για το Ισλάμ» προσθέτει.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ιράν, ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, είχε χαιρετίσει την «επιτυχία» της αιματηρής επίθεσης, την οποία πραγματοποίησε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, αρνούμενο πάντως οποιαδήποτε ανάμειξή του στην προετοιμασία της και στη διεξαγωγή της.

Επίσης ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί έχει δηλώσει πως η Ισλαμική Δημοκρατία έχει το «καθήκον να υποστηρίξει τις οργανώσεις της αντίστασης», αναφερόμενος στις ένοπλες οργανώσεις οι οποίες πολεμούν εναντίον του Ισραήλ, αλλά επέμεινε πως οι οργανώσεις αυτές δρουν με ανεξάρτητο τρόπο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024