Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαγητό: Τα μυστικά για να προσαρμοστείτε σε μικρότερες μερίδες

Φαγητό: Τα μυστικά για να προσαρμοστείτε σε μικρότερες μερίδες

Απολαύστε το φαγητό σας σε μικρότερες μερίδες και αυξήστε την σωματική σας δραστηριότητα για να γίνει η απώλεια βάρους… «παιχνιδάκι».

Η διατροφή που ακολουθούμε και το φαγητό που επιλέγουμε να καταναλώνουμε καθημερινά, επηρεάζει πολλά, από την υγεία και την ευεξία μας μέχρι και την διάθεσή μας.

Κι ενώ η μείωση του μεγέθους των μερίδων μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσετε τις υπερβολικές θερμίδες, τα λιπαρά και την ζάχαρη που προσλαμβάνετε, στην πράξη μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη.

Αρκεί να σκεφτείτε τις μερίδες των εστιατορίων και φαστ φουντ, που είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ορίζονται ως κατάλληλες στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής ή τις μερίδες που μπορεί να φάτε ως καλεσμένοι στο τραπέζι φίλων ή συγγενών.

Ας το παραδεχτούμε: Δεν μπορούμε να τρώμε συνεχώς μερίδες τέλειου μεγέθους. Εάν όμως καταφέρουμε να τρώμε τις σωστές μερίδες συχνότερα, τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς μια καλύτερη και πιο υγιεινή διατροφή.

Το κλειδί, φυσικά, είναι να μάθετε ποιες είναι πραγματικά οι μερίδες που ταιριάζουν στο βάρος, τους στόχους και τις ανάγκες σας με την βοήθεια του διαιτολόγου σας.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε νέες, καλύτερες διατροφικές συνήθειες αξιοποιώντας τις τεχνικές που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι ενώ τρώτε λιγότερο. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να ζυγίζετε πάντα και παντού το φαγητό σας, δοκιμάστε τα ακόλουθα hacks για να τρώτε όσο χρειάζεστε:

Σταματήστε το φαγητό μόλις χορτάσετε

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σταματούν να τρώνε φαγητό, μόλις αισθανθούν πλήρως γεμάτοι ακόμα και σε σημείο υπερβολής. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι σημαντικό να σταματάμε το φαγητό μόλις νιώσουμε χορτάτοι και όχι όταν νιώσουμε ότι «ασφυκτιούμε».

Θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να φάτε ένα σνακ ή ένα γεύμα αργότερα, μόλις πεινάσετε ξανά και ότι είναι σημαντικό να σηκώνεστε από το τραπέζι ικανοποιημένοι και όχι φουσκωμένοι.

Απολαύστε τους υδατάνθρακες με έξυπνο τρόπο

Οι ειδικοί συνιστούν να συνδυάζετε τους υδατάνθρακες που καταναλώνετε με λαχανικά αλλά και άπαχες πρωτεΐνες για να νιώθετε ικανοποιημένοι για περισσότερο, ακόμα και εάν τρώτε μικρότερη ποσότητα. Θυμηθείτε ότι δεν είναι ανάγκη να τους αποφύγετε εντελώς, αρκεί να τους καταναλώνετε με μέτρο.

Και να έχετε κατά νου ότι η ποιότητα των υδατανθράκων που καταναλώνετε κάνει τη διαφορά. Επιλέξτε ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για να αυξήσετε το αίσθημα πληρότητας και να βελτιώσετε την πέψη.

Αλλάξτε πιάτα

Οι νέες μερίδες μπορεί να φαίνονται… έξτρα μικρές εάν τις βάλατε σε ένα μεγάλο πιάτο δείπνου. Δοκιμάστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο πιάτο για μεσημεριανό ή για σαλάτα, αντί για ένα συνηθισμένο πιάτο δείπνου, για όλα τα γεύματά σας.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Φάτε τουλάχιστον ένα μικρό πρωινό ακόμα και πιο αργά το πρωί. Αν δεν πεινάτε όταν ξυπνάτε, δεν χρειάζεται να το φάτε αμέσως. Μπορείτε να περιμένετε μερικές ώρες για να καταναλώσετε έστω ένα μικρό σνακ, όπως λίγο γιαούρτι με μερικά κομμάτια φρούτων.

Αυτή η τακτική θα σας αποτρέψει από το να καταναλώνετε μεγάλες μερίδες στο μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα, λόγω της έντονης επιθυμίας για φαγητό.

Πηγή: Vita

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024