Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Daniel Khalife: Η επεισοδιακή σύλληψη και τα γέλια του δράστη στους αστυνομικούς

Daniel Khalife: Η επεισοδιακή σύλληψη και τα γέλια του δράστη στους αστυνομικούς

Πώς ο δαιμόνιος 21χρονος κατάφερε να ξεγελά επί 4 ημέρες τουλάχιστον 150 άνδρες της αντιτροκρατικής υπηρεσίας.

Ο Daniel Abed Khalife είναι Bρετανός υπήκοος γεννημένος από πατέρα Λιβανέζο και είχε μεγαλώσει στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις, όταν πήρε το απολυτήριο από το σχολείο και μπήκε πολύ σύντομα στην ενεργό δράση.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στη φυλακή του Γουάντσγουορθ, κατηγορούμενος για απόπειρα κατασκοπίας υπέρ εχθρικού κράτους, που φέρεται να είναι το Ιράν και την απόκτηση πληροφοριών δυνητικά χρήσιμων για άτομο που προετοίμαζε τρομοκρατική ενέργεια.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 21χρονου

Η απόδραση πριν τη δίκη

Και οι κατηγορίες που αντιμετώπισε στη διάρκεια της σύντομης ζωής του δεν είναι και λίγες, αφού έχει ήδη κατηγορηθεί ότι άφησε ψεύτικες βόμβες σε στρατιωτική βάση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Khalilfe περίμενε να δικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο και αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη απόδραση. Το πρωί της περασμένης Τετάρτης ντυμένος με στολή μάγειρα απέδρασε από τις φυλακές κάτω από ένα φορτηγό με τρόφιμα, χρησιμοποιώντας ιμάντες για να κρατιέται.

Ανάστατωτο το Λονδίνο για 4 μέρες

Η μεγάλη επιχείρηση σύλληψης του

Σε χρόνο dt στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του, η οποία διήρκησε 4 ημέρες. Μάλιστα, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου πρόσφερε αμοιβή 20.000 λιρών για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του δραπέτη.

Σε σκίτσο απεικονίζεται η στιγμή της σύλληψης

Τα χαμόγελα στη σύλληψη

Τελικά ο Daniel εθεάθη να κάνει ποδήλατο στο μονοπάτι του καναλιού Γκρίνφορντ έχοντας μαζί του έναν υπνόσακο και μια τσάντα γεμάτη είδη παντοπωλείου. Τη στιγμή της σύλληψης του γελούσε και έκλεισε πονηρά το μάτι στους αστυνομικούς.

Σε video που βγήκε στη δημοσιότητα βλέπουμε τον δραπέτη να κάθεται στο πεζοδρόμιο περιτριγυρισμένους από αστυνομικούς ενώ ακούγονται τα γέλια του. Ο εντοπισμός του έγινε μετά από παρακολουθήσεις του κινητού του.

Τις τελευταίες ώρες ο δράστης κρατείται από την αστυνομία

Σπάνιες οι αποδράσεις στη Βρετανία

Οι αποδράσεις από τη φυλακή είναι σπάνιες τα τελευταία χρόνια, με μόλις πέντε από το 2017 και λιγότερες από 20 από το 2010. Η τελευταία διαβόητη απόδραση που αφορούσε κρατούμενους για τρομοκρατία ήταν η απόδραση από τη φυλακή Whitemoor το 1994 από κρατούμενους του IRA.

Μια έκθεση του Ιανουαρίου 2022 από το HM Inspectorate of Prisons ανέφερε ότι μια «σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας είχε οδηγήσει σε απόδραση» από την HMP Wandsworth το 2019.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η επιθεώρηση είχε λάβει «κάποια διαβεβαίωση ότι είχαν ληφθεί μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω διαφυγών», παράλληλα όμως ανέφερε ότι τα τρέχοντα δεδομένα τοπικής ασφάλειας καταδεικνύουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τις φυσικές πτυχές της ασφάλειας.

Η φυλακή Γουάντσγουορθ τέθηκε σε lockdown τις ώρες μετά την απόδραση του Daniel Khalife, αλλά οι περιορισμοί έχουν πλέον αρθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024