Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου – Σύντομα τριμερής για τα ενεργειακά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού του Ισραήλ για την «σαρωτική» εκλογική του νίκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία την Τετάρτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.
Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο Twitter επισημαίνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σαρωτική εκλογική του νίκη».
Περαιτέρω, υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν τριμερής συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου και τόνισαν ότι θα ασχοληθεί και με τα ενεργειακά, μεταξύ άλλων θεμάτων.
Prime Minister Benjamin Netanyahu spoke with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis and congratulated him on his sweeping election victory.
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) June 28, 2023
Επίσης, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη σύσφιξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.
«Μπροστά μας είναι μια συναρπαστική περίοδος»
Αμέσως μετά, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να κάνει και άλλη ανάρτηση, στον προσωπικό του αυτή τη φορά λογαριασμό στο Twitter, για τη συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Μόλις είχα μια εξαιρετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, συγχαίροντάς τον για την εντυπωσιακή εκλογική του νίκη. Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι σύντομα θα συγκαλέσουμε ηγέτες από Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρο για να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα θέματα, κυρίως ενεργειακά. Μπροστά μας είναι μια συναρπαστική περίοδος!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Just had a great conversation with Prime Minister @kmitsotakis of Greece, congratulating him on his impressive election win. Thrilled to announce that we’ll soon be convening leaders from Israel-Greece-Cyprus to tackle crucial matters, notably energy. Exciting times ahead! 🇮🇱🇬🇷
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) June 28, 2023
- Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Αποδείχθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (13/3): Δράση με Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο βόλεϊ
- Έριξε το σύνθημα ο Τσίπρας: Στο +3 το κόμμα – Mε νέα χρώματα το Ινστιτούτου
- UNIC Athens: Η νέα ακαδημαϊκή πρόταση στην καρδιά του Ελληνικού
- Ιράν: Ποιος δικαιούται να βομβαρδιστεί;
- «Η Κάρολιν Μπεσέτ Κένεντι πρόδωσε τον Κάλβιν Κλάιν» – Η αλήθεια για τη σχέση που άλλαξε τη μόδα
- Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν εγκρίνει την υπογραφή των συμφωνιών για την προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ
- Ελ Κααμπί, ο έκτος που ανανέωσε με τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442