Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανέλαβαν δουλειά οι νέοι υπουργοί - Έθεσαν τους πρώτους στόχους

Ανέλαβαν δουλειά οι νέοι υπουργοί – Έθεσαν τους πρώτους στόχους

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στις νέες τους θέσεις οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας ότι θέλουν να συνεχίσουν το έργο της προηγούμενης 4ετίας.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στα υπουργεία οι νέοι επικεφαλής, οι οποίοι θα κληθούν να τρέξουν όλες τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί «χτύπησαν κάρτα» αρκετά νωρίς, καθώς θα πρέπει να κάνουν διάλειμμα για το υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για τις 11:00 το πρωί στο Μαξίμου.

Οι… πρώτοι

Από τους πρώτους που έφτασαν στο καινούργιο του «πόστο» ήταν ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ευχήθηκε «καλή αρχή σε όλους» σημειώνοντας ότι «εγώ πάντα έρχομαι πρωί».

«Πρώτη προτεραιότητα είναι να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα επανεκπαίδευσης και να υπάρχει δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως «όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

Με ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς και τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του Κωστή Χατζηδάκη στη νέα του «έδρα» στην Καραγιώργη Σερβίας.

«Δεν μου είναι άγνωστο το κτήριο και το υπουργείο γιατί ήμουν υπουργός Ανάπτυξης. Έχω χειριστεί μια σειρά από τομείς συναφείς με το υπ. Οικονομίας και Οικονομικών. Το ζήτημα είναι να ασκήσουμε πολιτική κοινής λογικής, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να έχουμε πάντα το μυαλό μας στους ευάλωτους και την κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Νωρίς το πρωί έφτασε στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στις νέες αρμοδιότητες και τους στόχους του νέου υπουργείου.

«Υπάρχει πολλή καλή δουλειά που έχει γίνει από πριν» τόνισε, σημειώνοντας ότι «επειδή το υπουργείο παίρνει αρμοδιότητες από άλλα υπουργία έχουμε το ζήτημα το στεγαστικό με τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια όπου πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να δωθούν για όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί».

«Να συνεχίσουμε τη δουλειά»

Στη δουλειά που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία και θα πρέπει να συνεχιστεί στο υπουργείο Παιδείας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε πάρα πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα».

«Ο στόχος μας είναι ένας πώς θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πώς θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και πιο ποιοτικές. Η λέξη κλείδι εδώ είναι «πολίτης»» σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Για «καινούργια αρχή αλλά με συνέχιση της δουλειάς που έχει γίνει» έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, προσερχόμενος στο υπουργείο το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος ωστόσο είχε ένα ευτράπελο στην πρώτη του επίσκεψη στο νέο του «πόστο».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του απάντησε «πρέπει να συνείσουμε τη δουλειά που έχει γίνει. Δεν πρέπει να καθυστέρησουμε τίποτα από όσα έχουν δορομογληθεί. Να δουμε τι ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης ταλαιπωρείας και γραφειοκρατίας».

Αρκετά νωρίς έφτασε στο υπουργείο και ο υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος τόνισε πως «η δουλειά σου πρέπει να μιλήσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχια, τα ζητήματα της απλοποίησης τα βλέπει στην καθημερινότητά του ο πολίτης».

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024