Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το in μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο: Το παρασκήνιο στην ορκωμοσία της κυβέρνησης

Το in μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο: Το παρασκήνιο στην ορκωμοσία της κυβέρνησης

Πολλά χαμόγελα, συγκίνηση, όμορφες παρουσίες και οι οικογένειες των νέων μελών της κυβέρνησης

Χαρές, χαμόγελα, πολλές φωτογραφίες, συγκίνηση, μέχρι και κλάματα είχε η ορκωμοσία της νέας Βουλής στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως κάθε τέτοια εκδήλωση, πρωταγωνιστές είναι οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί αλλά και οι οικογένειές τους.

Μπαμπάδες, μαμάδες, σύζυγοι αλλά και παιδιά συνόδεψαν τους/τις υπουργούς και υφυπουργούς στην ορκωμοσία.

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο Προεδρικό μαζί με την Κύρα Κάπη, την πιο στενή του συνεργάτη, η οποία είναι έγκυος

Το in βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και σας παρουσιάζει ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές.

  • Ορκίστηκαν 62 από τα 63 μέλη της κυβέρνησης καθώς η Ειρήνη Αγαπηδάκη, νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είχε την… ατυχία να κολλήσει κοροναϊό και θα ορκιστεί όταν αναρρώσει. Από τους 62 οι 61 ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και μόνο ο Πάνος Τσακλόγλου που έμεινε υφυπουργός Εργασίας, με πολιτικό.
  • Οι περισσότερες κυρίες, μέλη της κυβέρνησης αλλά και συγγενείς ήταν ντυμένες στα λευκά ή λευκά με μαύρο, δίνοντας έναν τόνο χαράς κι ελπίδας. Ξεχώρισε η Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος του Βασίλη Κικίλια, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος του Αδωνι Γεωργιάδη, η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός στο νέο υπουργείο για την Οικογένεια. Στα λευκά και η όμορφη σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά που παρέμεινε στο υπουργείο Αμυνας.
  • Πολλά τα πηγαδάκια, ειδικά μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Ξεχώρισε η συζήτηση που είχαν σε μια γωνία οι κ. Χατζηδάκης και Σκυλακάκης, ο νέος στο Οικονομικών και ο παλιός που έφυγε και πήγε στο Ενέργειας. Η συζήτηση κράτησε αρκετά λεπτά και προφανώς θα είχε σχέση με τις αρμοδιότητες και τους «καυτούς» φακέλους που παίρνει στα χέρια του ο νέος «τσάρος» της οικονομίας.
  • Μια χαρούμενη νότα, που έκλεψε την παράσταση, ήταν η μικρή κόρη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη που αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το όμορφο κοριτσάκι ήταν συνέχεια στην αγκαλιά του μπαμπά.
  • Η Ελενα Ράπτη, υφυπουργός πλέον στο Τουρισμού, ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο, υφυπουργό παρά το πρωθυπουργώ και διευθυντή του γραφείου του κ. Μητσοτάκη. Οι δύο τους είναι, όπως είναι γνωστό, ζευγάρι και στη ζωή.
  • Είδαμε μια ιδιαίτερα θερμή αγκαλιά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια, υπουργός πλέον στο Αμυνας. Ο κ. Δένδιας έδειχνε μάλιστα απόλυτα ευχαριστημένος από τη νέα του θέση.
  • Ρωτήσαμε τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ιερώνυμο, πόσους πρωθυπουργούς έχει ορκίσει, για να απαντήσει στενός του συνεργάτης «γύρω στους 10».
  • Ο Γιώργος Φλωρίδης, νέος υπουργός υπουργός Δικαιοσύνης, πήγε κατά λάθος στο… Μέγαρο Μαξίμου αντί για το Προεδρικό.
  • Ο Νότης Μηταράκης που βρέθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έλεγε ότι πήρε «προίκα» και την ολοκλήρωση του φράχτη στον Εβρο.
  • Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, νέος ΥΠΕΞ, είπε ότι έχει τηλεφωνήσει ήδη στην Κύπρο όπου θα είναι και το πρώτο του ταξίδι για συνομιλίες.
  • Μάθαμε επίσης ότι υπάρχουν και αρκετές γκρίνιες στο γαλάζιο στρατόπεδο. Αναμενόμενο, από τα στελέχη που δεν πήραν κάποιο χαρτοφυλάκιο.
  • Τέλος, μάθαμε ότι άρχισαν οι συσκέψεις στελεχών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες η ΝΔ θέλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024