Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 60 αδέσποτα μηνιαίως εντοπίζει και φροντίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Πάνω από 60 αδέσποτα μηνιαίως εντοπίζει και φροντίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκει εγκαταλελειμμένα στα διοικητικά όρια ευθύνης του. Μεγάλο το βάρος για τους Δήμους που παλεύουν χωρίς προσωπικό και πόρους.

Τα νούμερα αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε όλους τους Δήμους της χώρας, με το παράδειγμα του Δήμου Ιωαννιτών που περισυνέλλεξε πάνω από 300 αδέσποτα σε μόλις 5 μήνες να το επιβεβαιώνουν.

Με ελάχιστους πόρους διαθέσιμους σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, με την ισχύουσα νομοθεσία να επιβάλλει στους αιρετούς βαριές ποινικές ευθύνες σε περίπτωση επίθεσης ενός ζώου και όχι μόνο, καθώς και ελάχιστο προσωπικό στη διάθεση τους, οι Δήμοι σηκώνουν ακόμη μια φορά βάρος που δεν τους αναλογεί.

Διότι όταν Δήμοι πολλών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι υπόλογοι αν κάποιος «άνθρωπος» μετατρέψει το πρώην οικόσιτο ζωάκι συντροφιάς σε αδέσποτο, καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής πως η αποστολή είναι αδύνατο να στεφθεί με επιτυχία όσο η Αυτοδιοίκηση δεν θωρακίζεται με προσωπικό και πόρους ανάλογες των πραγματικών αναγκών.

Στο Δήμο Ιωαννιτών λοιπόν, πάνω από 314 αδέσποτα ζώα συντροφιάς εντοπίστηκαν από τις αρχές του χρόνου και τα οποία έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και αναζητήθηκαν υιοθεσίες.

Ο Δήμος αναφέρει επί λέξη όμως: «Δυστυχώς παρά τις καθημερινές προσπάθειες του αρμόδιου προσωπικού του Δήμου το πρόβλημα μοιάζει αδύνατο να επιλυθεί καθώς υπάρχουν ιδιοκτήτες ζώων που δεν τα τσιπάρουν ούτε τα εμβολιάζουν κυρίως όμως δεν τα στειρώνουν ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τα εγκαταλείπουν στους δρόμους.

Σημειωτέον ότι η εγκατάλειψη εκτός τού ότι είναι απάνθρωπη και δεν συνάδει με την πολιτισμένη κοινωνία που ζούμε, είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως πέντε χρόνια, με χρηματική ποινή πέντε έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ και με διοικητικό πρόστιμο τριακόσια ευρώ.

Όσοι συμπολίτες αντιλαμβάνονται ότι εγκαταλείπεται ένα ζώο παρακαλούνται να επικοινωνούν αμέσως με την Αστυνομία ή με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ιωαννιτών στο τηλ 2651361165 στο οποίο μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία ή για σχετικές καταγγελίες».

Είπαμε όμως, πως χωρίς πολιτική βούληση, ρεαλιστικές χρηματοδοτήσεις και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όσες προσπάθειες και να κάνουν οι Δήμοι και κάποιοι εθελοντές το θέμα θα διαιωνίζεται. Πάνω από όλα όμως πρέπει να αυστηροποιηθούνε οι όροι και οι προϋποθέσεις – σήμερα δεν υπάρχει τίποτα – απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024