Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οχιά στη Θεσσαλονίκη: «Είναι εθελόντρια, όχι ερπετολόγος» ξεκαθαρίζει η μητέρα της 39χρονης

Οχιά στη Θεσσαλονίκη: «Είναι εθελόντρια, όχι ερπετολόγος» ξεκαθαρίζει η μητέρα της 39χρονης

Όπως υποστήριξε η μητέρα της 39χρονης, η κόρη της δεν είναι ερπετολόγος, αλλά εθελόντρια.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η 39χρονη μετά το δάγκωμα οχιάς, ενώ επιχειρούσε να το απομακρύνει από σχολείο.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση, οι πληροφορίες ήθελαν την 39χρονη να είναι εθελόντρια ερπετολόγος, κάτι ωστόσο που η μητέρα της διαψεύδει.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της κοπέλας μίλησε στον Alpha λέγοντας πως «προς το παρόν ξέρουμε ότι δεν έχει επιδείνωση από την αρχική κατάσταση και είμαστε σε αναμονή. Είναι εθελόντρια πολλά χρόνια κι ασχολείται με τους εθελοντισμούς πολλά χρόνια. Από καθαρισμούς ακτών, από καθαρισμό σε δάση, από ζώα αδέσποτα στον “αδέσποτο πλανήτη”, μαζεύει ζώα και τους κάνει στειρώσεις».

Μάλιστα υποστήριξε ότι η 39χρονη δεν είναι ερπετολόγος αλλά εθελόντρια. «Έχει ξανακάνει απεγκλωβισμό. Τώρα το να είσαι έμπειρος κι αυτό που ακούστηκε ή που γράφεται ότι είναι ερπετολόγος, δεν έχει καμία σχέση ούτε έχει δηλώσει ποτέ ερπετολόγος» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της, η οποία επεσήμανε ότι επειδή η κόρη της βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης, πήρε μόνο το ένα γάντι.

Υπό στενή παρακολούθηση στη ΜΕΘ

«Το έβαλε μέσα στο κλουβί του και την ώρα που πήγαινε να το κουμπώσει, να το κλείσει, τη δάγκωσε. Όλο το θέμα έγινε από αλλεργικό σοκ. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και είναι στην εντατική», είπε στο MEGA η μητέρα της 39χρονης.

H νεαρή παραμένει διασωληνωμένη από την περασμένη Παρασκευή με τους γιατρούς να διαπιστώνουν σημάδια βελτίωσης και να αισιοδοξούν πως σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

«Ασχολείται με αυτά, είχε πάρει εκπαίδευση για αν μαζεύει τα ερπετά και την ειδοποίησαν από τη ‘’Δράση για την άγρια ζωή’’ ότι υπάρχει ένα φίδι στο σχολείο και επειδή έχει και ένα παιδάκι πέντε χρονών, καταλαβαίνεται, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη».

«Πάγωσα με το φίδι & έκανα πίσω»

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στον Εύοσμο, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πήγε να το πάρει για να πάει στη δουλειά του. Όπως λέει στο LIVE NEWS κατέβηκε νωρίτερα και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει έναν γρήγορο έλεγχο στο όχημα.

«Επειδή το αυτοκίνητο δεν κινήθηκε χθες καθόλου, λέω μία που είναι κρύα τα λάδια, έχω περίπου ένα μήνα να τα δω, ας κλάνω έναν έλεγχο λαδιών. Με το πολύ σηκώνω το καπό, βλέπω πάνω ακριβώς που βρίσκεται η μηχανή, το φίλτρο που λέμε αέρος, ένα πράγμα σαν σχοινί τεράστιο».

Ο οδηγός, ανοίγοντας το καπό, είδε μπροστά του ένα φίδι 1,5 μέτρου. Ενστικτωδώς, τραβιέται προς τα πίσω και παίρνει τηλέφωνο την Πυροσβεστική.

«Ξαφνικά βλέπω το κεφάλι του φιδιού να σηκώνεται και να με κοιτάζει κατάματα. Εγώ παγωμένος, βάζω προσεκτικά το στήριγμα που έχει το καπό του αυτοκινήτου και τραβιέμαι πίσω».

Η εθελόντρια που κλήθηκε και έσπευσε στο σημείο, εξηγεί πώς είναι πιθανό να βρέθηκε το φίδι στο αυτοκίνητο.

«Τα φίδια ειδικά αυτήν την εποχή που ξυπνούν από τη χειμέρια νάρκη, ψάχνουν ένα μέρος πιο ζεστό για να κρυφτούν. Έτσι, όταν εμείς βγαίνουμε στην εξοχή, αυτά πάνε και κρύβονται στις ρόδες ή κάτω από τη μηχανή. Έτσι ,όταν επιστρέφουμε στην πόλη το παίρνουμε μαζί μας. Στην ουσία, δεν θέλουν να έρθουν».

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για έναν λαφιάτη που είναι μη δηλητηριώδες φίδι.

Το φίδι απομακρύνθηκε από το σημείο και ώρες αργότερα απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.

«Όταν υπάρξει δάγκωμα από φίδι ή από ζώο πρέπει να πάμε κατευθείαν στο νοσοκομείο».

Οι εμφανίσεις φιδιών σε διάφορα σημεία της χώρας πυκνώνουν και σε όλες τις περιπτώσεις οι συζητήσεις καταλήγουν στην περιπέτεια της 39χρονης ερπετολόγου.

Το σχολείο μέσα στο οποίο της επιτέθηκε η οχιά παρέμεινε κλειστό το πρωί ώστε να κοπούν τα χόρτα που βρίσκονται περιμετρικά του αλλά και να τοποθετηθεί αντιοφική σκόνη μέσα και έξω από το κτίριο.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024