H Jeep εξελίσσει αυτόνομη οδήγηση προσανατολισμένη στην off-road μετακίνηση
Ένα «διαφορετικό» σύστημα αυτόνομης οδήγησης εξελίσσει η αμερικανική φίρμα εστιάζοντας στην διευκόλυνση πεπειραμένων και μη οδηγών στις off-road διαδρομές τους
Η αμερικανική φίρμα πιστή στις παραδόσεις της και στην off-road μετακίνηση, ανακοίνωσε την εξέλιξη συστήματος αυτόνομης οδήγησης, υποστηριζόμενου από τεχνητή νοημοσύνη το οποίο σε αντίθεση με τις συνήθεις επιδιώξεις των κατασκευαστών που οριοθετούν ως πεδίο εφαρμογής των «αυτόματων πιλότων» τον αστικό ιστό, είναι σχεδιασμένο για να ευνοεί τις εκτός δρόμου περιπέτειες.
Η Jeep έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές του συγκεκριμένου συστήματος αυτόνομης οδήγησης αξιοποιώντας δύο Grand Cherokee 4xe στο προνομιακό πεδίο δοκιμών της την έρημο Moab στην Utah.
Aν και προς το παρόν η αμερικανική φίρμα δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου συστήματος αυτόνομης οδήγησης, σημειώνει ότι ο στόχος είναι «να βελτιώσει τις off-road εμπειρία ήδη εξοικειωμένων με εκτός δρόμου περιπέτειες οδηγών όσο και να διευκολύνει όσους είναι νέοι στο “σπορ” της off-road οδήγησης».
Βέβαια, όπως επισημαίνει η Jeep στις σχετικές ανακοινώσεις ο προσανατολισμός του συστήματος στη διευκόλυνση αχαρτογράφητων διαδρομών δεν σημαίνει ότι δεν θα διαθέτει και αστικό πρόσημο καθώς θα διαθέτει λειτουργίες που αποσκοπούν στην διευκόλυνση των καθημερινών διαδρομών σε αστικό περιβάλλον.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου συστήματος αυτόνομης οδήγησης,, η Jeep δεσμεύεται να δημοσιοποιήσει τις πλήρεις λεπτομέρειες μέσα στο καλοκαίρι με την προοπτική να ξεκινήσει να το εντάσσει σε μοντέλα της από τις αρχές του 2024.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Πότε επιστρέφει στο νυχτερινό κέντρο μετά την εγχείρηση χολής
- Μονέκε: «Αυτή ήταν η ατάκα μου στον Μάικ Τζέιμς για την επόμενη ομάδα του»
- ΣΦΕΑ – Καισαριανή: Πάνδημο αίτημα να αποκτηθούν από την πολιτεία οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών
- Αστυπάλαια: «Η βάρκα βουλιάζει» – Ψαράς πάλεψε με τα κύματα και τα 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του
- Σενάρια από την Τουρκία για Ντιαλό: «Μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει καλοκαιριού»
- Tax Revenues at 6.207Β in January
