Μητσοτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο για χορήγηση market pass στο β’ εξάμηνο
Ο Kυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ ενώ εκτίμησε πως οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να βαίνουν μειούμενες
Ανοικτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση market pass στο δεύτερο εξάμηνο του έτους άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη διάρκεια του debate και στις δύο πρώτες ερωτήσεις της δημοσιογράφου του Σκάι κ. Σίας Κοσιώνη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δοκιμασμένο το μέτρο του market pass κι εφόσον το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και κριθεί ότι υπάρχει πρόβλημα τότε «είμαι διατεθειμένος στο δεύτερο εξάμηνο να το χορηγήσουμε»
Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ, ενώ εκτίμησε πως οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να βαίνουν μειούμενες.
Τρεις παρεμβάσεις
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των μέτρων που προώθησε η κυβέρνηση στο διάστημα της κρίσης και ιδίως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πληθωρισμού και συγκεκριμένα των αυξήσεων στα τρόφιμα.
Όπως είπε έγιναν τρεις παρεμβάσεις:
1. Μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν
2. Έκτακτη στήριξη με τη χορήγηση market pass, που αντιστοιχεί στο 10% ως ποσοστό μηνιαίων δαπανών.
3. Μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με προοπτική να φτάσουν στα 1.500 ευρώ στο τέλος της επόμενης τετραετίας.
Πηγή: Ot.gr
- Ιράν: Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Τεχεράνης – «Είμαστε έτοιμοι για παρατεταμένο πόλεμο» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Γυμναστική: Η άσκηση – έκπληξη που μας ηρεμεί
- Βροχές με… ήλιο σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα
- Ημέρα Μνήμης Μελίνα Μερκούρη: Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία
- Σχέση: Πώς επηρεάζει την επιτυχία στη δουλειά σου;
- ΤΕΑ: Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ από τα επαγγελματικά ταμεία

