Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Τα κουπόνια... αφορμή για μία ακόμη προεκλογική αντιπαράθεση

Εκλογές 2023: Τα κουπόνια… αφορμή για μία ακόμη προεκλογική αντιπαράθεση

Με τις κάλπες της 21ης Μαΐου να βρίσκονται προ των πυλών, η πολιτική κόντρα επικεντρώνεται στη ακρίβεια και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο TikTok «Καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη» με αφορμή το επίδομα Youth Pass, με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου να σχολιάζει πως η κυβέρνηση έκανε μία κίνηση συνεχίζοντας κάτι που είχε τεράστια επιτυχία.

«Βλέπουμε ότι τα επιδόματα, επειδή πήγαν απευθείας εκεί που χρειάζεται ο κόσμος και πιάνουν τόπο, είναι ο σωστός τρόπος άμυνας απέναντι στο κύμα του πληθωρισμού και το πρόβλημα ακρίβειας. Άλλοι λένε ότι θα καταργήσουν τα επιδόματα και θα πορευτούν με αυτό τον τρόπο», είπε.

Για ένα debate μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε πως θα ήταν αντιδημοκρατικό.

«Η ΝΔ θα μείνει γνωστή στην ιστορία ως κυβέρνηση των κουπονιών»

«Η ΝΔ θα μείνει γνωστή στην ιστορία ως κυβέρνηση των κουπονιών», είπε στο MEGA ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν βλέπει άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στη ρίζα της. Η ρίζα της είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ τιμών, παραγωγών και καταναλωτών, η αισχροκέρδεια που υπάρχει και η μεγάλη διαφορά μεταξύ των τιμών σε διάφορες χώρες σε σύγκριση με την Ελλάδα», είπε.

Στο επίκεντρο οι αγρότες

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ανακοινώσει το κόμμα για τους αγρότες, όπως η μείωση φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, το ακατάσχετο της αγροτικής γης και την προσαρμογή του ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις των αγροτών.

«Εμείς σαν ΠΑΣΟΚ βάζουμε τέτοια θέματα που απασχολούν τους αγρότες. Οι αγρότες μας κοιτάνε εμάς τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ όπως μας κοιτούσαν παλιά, αρχίζουν και πιστεύουν και πάλι σε μας», σχολίασε.

Το debate και οι μετεκλογικές συνεργασίες

Μόλις λίγες ώρες απομένουν για το debate των έξι πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως η τηλεμαχία θα γίνει σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, το οποίο ίσως και να προκαλέσει την αμηχανία και την αδιαφορία των τηλεθεατών.

Ο ίδιος αποκάλυψε τα ερωτήματα που θα έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς, και κυρίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ερωτήματα που αφορούν το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για τη μετάταξη του σταθμάρχη, ο οποίος με το τραγικό του λάθος οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, καθώς και ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στους όρους που έχει θέσει, δηλαδή να υπάρχει προγραμματική συμφωνία και να μην είναι στη θέση του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σχολίασε πως μετά το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποκαλύψει ποιο είναι το πρόσωπο που σκέφτεται για πρωθυπουργό, ενώ ο Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε πως δεν μπορεί να νοείται κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024