To «Queer Movie Nights», από το περιοδικό ANTIVIRUS, επιστρέφει για 2η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε στις 15-18 Μαΐου 2023.

Μια γιορτή του queer κινηματογράφου με διεθνείς παραγωγές, πρεμιέρες, ελληνικές ταινίες και ειδικούς καλεσμένους στην καρδιά της Αθήνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας & Ιντερφοβίας

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν 16 ταινίες πολλές σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της queer σκηνής.

Θα απολαύσουμε τις περιπέτειες μιας γκέι ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας, θα συγκινηθούμε από το δύσκολο προσωπικό ταξίδι δύο τρανς προσφύγων, θα δούμε την πιο πανκ ροκ βιογραφία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, θα γνωρίσουμε την ελληνική queer κινηματογραφική σκηνή και πολλά ακόμη.

Πληροφορίες

Παράλληλα, θα γνωρίσουμε την Qweer ταυτότητα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου και τις προκλήσεις των Qweer δημιουργών μέσα από την εκδήλωση «Το Κουήρ στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ την Τετάρτη 17/05 στις 18:00 στον κινηματογράφο Τριανόν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τιμές εισιτηρίων στον κινηματογράφο Τριανόν 15-17 Μαΐου: 3 ευρώ ανα προβολή ή 5 ευρώ το ημερήσιο (περιλαμβάνει όλες τις προβολές της ημέρας).

Link εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/cinema/queer-movie-nights/

Η είσοδος στις προβολές του Ινστιτούτου Γκαίτε στις 18 Μαΐου είναι δωρεάν.

*Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας (IDAHOBIT), τιμώντας την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχιατρικών διαταραχών, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή για τα LGBTQI+ δικαιώματα. Σήμερα, η μέρα αυτή έχει αναδειχθεί σε ένα σύμβολο queer ορατότητας, ενώ γιορτάζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.