Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζακ Νίκολσον: Ο σκληροτράχηλος γόης που έγινε ερημίτης

Τζακ Νίκολσον: Ο σκληροτράχηλος γόης που έγινε ερημίτης

Η ζωή του δεν είναι απλώς ένα συνονθύλευμα από επαίνους, σουαρέ και βακχικές απολαύσεις. Αντίθετα, ο σπουδαίος ηθοποιός του Χόλιγουντ έχει υποστεί πολλές τραγωδίες - ωστόσο προσπάθησε να διατηρήσει μια θετική προοπτική. «Δεν θέλω το γεγονός ότι βλέπω αυτόν τον ατελείωτο θόρυβο και την κατήφεια στον κόσμο να με κάνει ανίκανο να εκφράσω κάτι που είναι ειλικρινά υπέροχο», δήλωσε στο Rolling Stone το 1986.

Ο Τζακ Νίκολσον – όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ή η Μέριλ Στριπ για παράδειγμα- είναι μια διασημότητα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Η καριέρα του έχει διαρκέσει δεκαετίες, πρωταγωνιστώντας σε εμβληματικές ταινίες όπως οι ταινίες Η Λάμψη, Στη Φωλιά του Κούκου και Chinatown. Όπως συνόψισε κάποτε τέλεια ο συγγραφέας Ντέρεκ Σιλβέστερ (σε κάποιο άρθρο του στο Rolling Stone), ο Νίκολσον «μπορούσε να είναι τόσο γλυκύτατα αθυρόστομος όσο ο Κάρι Γραντ, τόσο γεροδεμένος και αλητήριος όσο ο Τζέιμς Στιούαρτ, τόσο κυκλοθυμικός και εσωστρεφής όσο ο Πολ Μιούνι… με άλλα λόγια, ο πιο απαραίτητος ηθοποιός του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Νίκολσον είχε μια πολύχρωμη ζωή κάτω από τα φώτα και τα πρωτοσέλιδα. Ο ηθοποιός του Μπάτμαν ήταν κάποτε γνωστός για τις παρτούζες του και την τάση του να αρπάζει όποιο θηλυκό έβρισκε μπροστά του. «Κανείς δεν καρφώνει τον Νίκολσον», γούρλωσε η ηθοποιός Σόντζα Μόργκαν στον Άντι Κοέν κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του talk show «Watch What Happens Live».

Βέβαια, με όλο αυτό το ταλέντο, η ζωή του Τζακ Νίκολσον δεν ήταν απλώς ένα συνονθύλευμα από επαίνους, σουαρέ και βακχικές απολαύσεις. Αντίθετα, ο ηθοποιός έχει υποστεί πολλές τραγωδίες – ωστόσο προσπάθησε να διατηρήσει μια θετική προοπτική. «Δεν θέλω το γεγονός ότι βλέπω αυτόν τον ατελείωτο θόρυβο και την κατήφεια στον κόσμο να με κάνει ανίκανο να εκφράσω κάτι που είναι ειλικρινά υπέροχο» δήλωσε στο Rolling Stone το 1986. «Είμαι ένα πολύ τυχερό – στατιστικά αδύνατο να περιγράψει κανείς πόσο τυχερό – άτομο που βρίσκομαι εκεί που είμαι και κάνω αυτό που κάνω».

Με τον Ντένις Χόπερ / Photo: Wikimedia Commons

Ο Τζακ Νίκολσον δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο πραγματικός του πατέρας

Ο Τζακ Νίκολσον είχε μια αντισυμβατική ανατροφή. Όπως έγραψε ο Μαρκ Έλιοτ στη μη εξουσιοδοτημένη βιογραφία του, «Nicholson», στο πιστοποιητικό γέννησης του μελλοντικού σταρ αναφέρονταν ως γονείς του ο Τζον και η Έθελ Μέι – αλλά ο πατέρας του βγήκε από την εικόνα από νωρίς. «Με μεγάλωσαν εξ ολοκλήρου γυναίκες» αποκάλυψε ο Νίκολσον στη Daily Mail το 2011. «Η μητέρα μου διατηρούσε ένα ινστιτούτο ομορφιάς και περνούσα τον περισσότερο χρόνο μου εκεί. Μου έμαθε τρόπους και έμαθα πώς να είμαι κοντά στις γυναίκες, τι άρεσε στις γυναίκες -εξαιτίας αυτού δεν νιώθω τίποτα άλλο παρά ευγνωμοσύνη για την ανατροφή μου».

Ωστόσο, όταν ο Νίκολσον έγινε επιτυχημένος ηθοποιός τη δεκαετία του ’70, δέχτηκε ένα σοκαριστικό πλήγμα: Δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο πραγματικός του πατέρας, όπως αποκάλυψε η βιογραφία του 2012, «Jack Nicholson: The Early Years» (που εκδόθηκε αρχικά το 1975).

Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψαν οι Ρόμπερτ Κρέιν και Κρίστοφερ Φράιερ, οι συγγραφείς πίσω από τη βιογραφία του, ο διάσημος είχε πει ψέματα και για το ποια ήταν η μητέρα του. Όπως αποδείχτηκε, η αδελφή του, η Τζουν, ήταν στην πραγματικότητα η βιολογική του μητέρα, ενώ η Έθελ Μέι ήταν η γιαγιά του. Αυτό έκανε επίσης την άλλη αδελφή του, τη Λορέν, θεία του.

Πώς δέχτηκε λοιπόν ο Τζακ Νίκολσον αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία; «Τόσο η γιαγιά όσο και η μητέρα είχαν πεθάνει πριν περιέλθει στην αντίληψή μου η συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων» εξήγησε ο ηθοποιός στο Rolling Stone το 1986. «Εντυπωσιάστηκα πολύ από την ικανότητά τους να κρατήσουν το μυστικό, αν μη τι άλλο» προσθέτοντας ότι μεγάλωσε από «δυνατές γυναίκες».

Δείτε το βίντεο με τη ζωή του με την Αντζέλικα Χιούστον

Η σκληρή προσέγγιση στον έρωτά του με την Αντζέλικα Χιούστον

Η ταραχώδης 17χρονη σχέση του Τζακ Νίκολσον με την Αντζέλικα Χιούστον, είναι γεμάτη καρδιοχτύπια – κυρίως λόγω της αδιάκοπης ερωτοτροπίας του που οδήγησε τελικά την ηθοποιό να τον εγκαταλείψει. Η New York Post συνόψισε την αυτοβιογραφία της «Huston, Watch Me», γράφοντας: «Αφού ήλπιζε επί σχεδόν δύο δεκαετίες να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια μαζί του, έμαθε ότι αντί γι’ αυτό θα έκανε παιδί με μια νεότερη γυναίκα».

Το βιβλίο της πρωταγωνίστριας περιγράφει πολλά περιστατικά όπου ο Νίκολσον ήταν κόπανος με την επί χρόνια αγαπημένη του, ακόμη και μια εμπειρία στη Γαλλία όπου ο ηθοποιός άφησε την Αντζέλικα στη μέση του δρόμου για να πάει βόλτα με το ποδήλατο με μια τυχαία γυναίκα που μόλις είχαν συναντήσει.

Χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι ο Τζακ Νίκολσον έχει μετανιώσει για τις απιστίες του. Αναπολώντας το παρελθόν του στο Closer, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι η τότε εμπειρία τον άφησε «εκμηδενισμένο συναισθηματικά» προσθέτοντας: «Είμαι παιδαριώδης και έκανα ένα λάθος».

Με τον Γουόρεν Μπίτι στην ταινία «Οι Προικοθήρες» / Photo: Wikimedia Commons

Οι τραγωδίες φαίνεται να ακολουθούν τον Τζακ Νίκολσον στη ζωή του

Η τραγωδία δεν ακολουθεί μόνο τη ζωή του ίδιου του Τζακ Νίκολσον, αλλά φαίνεται να εμφανίζεται και στις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά του. Όπως αποδεικνύεται, ο ηθοποιός ήταν φίλος του Ρομάν Πολάνσκι, του σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάστηκε στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 1974, Chinatown. Αυτό που συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ωστόσο, δεν ήταν τόσο επαγγελματικό. Σύμφωνα με το Biography, το σπίτι του Νίκολσον «ήταν κάποτε γνωστό ως τόπος ατελείωτων φαινομενικά σουαρέ».

Μάλιστα, στην κατοικία του Τζακ Νίκολσον, το 1977, ο Πολάνσκι βίασε την 13χρονη Σαμάνθα Γκάιμερ, με αποτέλεσμα την περιβόητη υπόθεση που έστειλε τον σκηνοθέτη να εγκαταλείψει τη χώρα. Ενώ ο σταρ της Λάμψης δεν ήταν στο σπίτι εκείνη την εποχή, ήταν η φίλη του, Αντζέλικα Χιούστον, που αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Η δεκαετία του ’60 και του ’70 στο Χόλιγουντ ήταν μια διαφορετική εποχή – και ο Τζακ Νίκολσον ήταν σίγουρα μέρος της «It» σκηνής. Όπως έγραψε το Rolling Stone για τον σταρ το 2007, ο Νίκολσον «ήπιε LSD με τον Μάρλον Μπράντο, και γλέντησε ακόμη και με τους Beatles και τον Μπομπ Ντίλαν. Όπως το έθεσε τόσο περιεκτικά το περιοδικό, ο Νίκολσον είναι «ο πιο cool άνθρωπος εν ζωή». Αρκετά φοβερός, ε;».

Υπήρξε άπιστος στη σχέση του με την Αντζέλικα Χιούστον / Photo: YouTube

Πάσχει ο Τζακ Νίκολσον από απώλεια μνήμης;

Το 2013 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σπαρακτικοί ισχυρισμοί, όταν μια πηγή είπε στο Radar Online γιατί ο διάσημος απέφυγε τα φώτα της δημοσιότητας. «Υπάρχει ένας απλός λόγος πίσω από την απόφασή του – είναι η απώλεια μνήμης. Ειλικρινά, στα 76 του χρόνια, ο Τζακ έχει προβλήματα μνήμης και δεν μπορεί πλέον να θυμηθεί τις ατάκες που του ζητούνται». Ενώ οι θαυμαστές του θρήνησαν αμέσως το τέλος της καριέρας του, ο ηθοποιός διέψευσε αυτές τις φήμες μέσω της πρώην παρουσιάστριας του NBC, Μαρία Σράιβερ, η οποία ανέφερε στο E! News ότι «το ότι ο Νίκολσον αποσύρεται από την υποκριτική λόγω απώλειας μνήμης ή άνοιας είναι 100% ψευδές». Επιπλέον, ο ίδιος ο Νίκολσον αστειεύτηκε στην εφημερίδα The Sun σχετικά με τους ισχυρισμούς, λέγοντας: «Έχω το μυαλό ενός μαθηματικού».

Παρόλα αυτά ο Τζακ Νίκολσον δεν έχει παίξει σε καμία ταινία από το 2010.

Παρακολουθώντας την αγαπημένη του ομάδα / Photo: Wikimedia Commons

Ο Τζακ Νίκολσον μπορεί να έχει λίγο θυμό

Όπως έγραψε ο Φρεντ Σρούερς του Rolling Stone για τον σταρ, «όταν μιλάει για πράγματα που τον θυμώνουν μπορεί να γίνει λίγο τρομακτικός, αρχίζει να κόβει τις λέξεις του, να κυρτώνει τα χείλη του πίσω από τα δόντια του και να κλείνει τις προτάσεις με το «φίλε»». Το 1994, οι Los Angeles Times δημοσίευσαν μια ιστορία ότι ο ηθοποιός κατηγορήθηκε «για βανδαλισμό και επίθεση σε βαθμό πλημμελήματος επειδή φέρεται να έσπασε το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου με ένα μπαστούνι του γκολφ επειδή πίστευε ότι ο οδηγός τον έκλεισε στον δρόμο».

Ο Νίκολσον είναι επίσης γνωστό ότι φουντώνει όταν παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα στο μπάσκετ, τους Λος Άντζελες Λέικερς. Σύμφωνα με το BBC News, ενώ βρισκόταν σε έναν αγώνα του 2003, ο Νίκολσον μπήκε στο γήπεδο για να φωνάξει στον διαιτητή, φέρεται να ξεστόμισε πράγματα όπως: «Πληρώνω πολλά χρήματα για αυτή τη θέση» και «εδώ είναι το ΝΒΑ, δεν μπορείτε να μου πείτε να καθίσω».

Πέρα από τα μπαστούνια του γκολφ και τους Λέικερς, η θυμωμένη φύση του Τζακ Νίκολσον είναι κάτι που μπορεί να πιστοποιήσει και η πρώην του, Αντζέλικα Χιούστον. Γράφοντας ένα δοκίμιο για το Vanity Fair, η ηθοποιός υποστήριξε ότι παρόλο που ο πρώην της «είχε πραγματική όρεξη για ζωή, είχε επίσης μια αλλόκοτη ιδιοσυγκρασία. Είναι συναισθηματικός… Παίρνει τα πράγματα πιο βαριά απ’ ό,τι φαντάζεστε».

Δείτε το βίντεο με την τελευταία παπαρατσική φωτό του

Έχει γίνει ερημίτης

Τα τελευταία χρόνια – ειδικά μετά την ανεπίσημη αποχώρησή του από το Χόλιγουντ – φαίνεται ότι ο Τζακ Νίκολσον έχει γίνει ερημίτης. Μάλιστα, είναι κάτι με το οποίο μπορεί να συμφωνήσει και ο «παλιός του φίλος στο πάρτι» Χάρι Ντιν Στάντον. Μιλώντας στο Radar Online, ο ηθοποιός από το «Παρίσι-Τέξας» αποκάλυψε ότι «ο παλιός του φίλος έχει απομονωθεί μετά από μια ζωή γεμάτη αγώνες μπάσκετ των Λος Άντζελες Λέικερς, πάρτι με αλκοόλ και ναρκωτικά» προσθέτοντας ότι ο Νίκολσον «προτιμάει μια θλιβερή ρουτίνα με απογευματινούς ύπνους, κατανάλωση γάλακτος και ηρεμιστικά νέα χόμπι όπως η ζωγραφική».

Μάλιστα, έχει αγοράσει και ένα ακίνητο δίπλα στο σπίτι του, ώστε «να μην έχει να αντιμετωπίσει τους γείτονες».

Ο Τζακ Νίκολσον πιστεύει ότι θα πεθάνει μόνος και μοναχικός

Σε μια σπάνια συνέντευξή του στο Closer το 2015, ο θρυλικός ηθοποιός αποκάλυψε με σπαρακτικό τρόπο: «Είμαι μόνος και μοναχικός και πιθανότατα θα πεθάνω μόνος» προσθέτοντας ότι είναι εξαιτίας της φήμης του ως «Τζακ ο αλητάμπουρας» στο παρελθόν που έχει οδηγήσει τις γυναίκες να μην τον εμπιστεύονται πια. «Θα μου άρεσε πολύ ένα τελευταίο ειδύλλιο, αλλά δεν ποντάρω στο ότι θα συμβεί. Αυτό που δεν μπορώ να αρνηθώ είναι η λαχτάρα μου».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024