Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάρμπι δολοφόνησε την αδερφή της και παντρεύτηκε τον Κεν

Η Μπάρμπι δολοφόνησε την αδερφή της και παντρεύτηκε τον Κεν

Τον Δεκέμβριο του 1990, η Τάμι Χομόλκα πέθανε αφού τη νάρκωσαν και τη βίασαν η ίδια της η αδελφή Κάρλα και ο αρραβωνιαστικός της αδελφής της Πολ Μπερνάρντο, το δολοφονικό ζευγάρι που θα σκότωνε στη συνέχεια τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια και θα έμενε στην ιστορία σαν «Μπάρμπι και Κεν».

Τη δεκαετία του 1990, οι Καναδοί έμαθαν με τρόμο για τους «δολοφόνους Μπάρμπι και Κεν», ένα δολοφονικό, παντρεμένο ζευγάρι που ονομαζόταν Κάρλα Χομόλκα και Πολ Μπερνάρντο. Το ξανθό, ελκυστικό δίδυμο είχε βιάσει και σκοτώσει τρία νεαρά κορίτσια μεταξύ 1990 και 1992, μεταξύ των οποίων και την έφηβη αδελφή της Κάρλα, την Τάμι.

Στην πραγματικότητα, η Τάμι ήταν το πρώτο θύμα του εγκληματικού τους κύκλου. Τον Δεκέμβριο του 1990, ο Μπερνάρντο απαίτησε να πάρει την 15χρονη αδελφή της Κάρλα ως «δώρο». Οι δύο τους τη νάρκωσαν, τη βίασαν και κάλυψαν τον θάνατό της πίσω από μια ιστορία ότι πνίγηκε από τον ίδιο της τον εμετό.

Ποια ήταν λοιπόν η Tάμι Χομόλκα; Τι της συνέβη τον Δεκέμβριο του 1990; Και πώς πιάστηκαν τελικά οι δολοφόνοι Μπάρμπι και Κεν;

Η άτυχη Τάμι / Photo: YouTube

Τα όμορφα πρώτα χρόνια της Τάμι

Γεννημένη την 1η Ιανουαρίου 1975, η Τάμι είχε μια απολύτως φυσιολογική παιδική ηλικία. Μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά μαζί με τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της, την Κάρλα και τη Λόρι, και φοίτησε στο Sir Winston Churchill Secondary School, όπου της άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο και να τρέχει στην ομάδα στίβου.

Όταν ήταν 15 ετών, η μεγαλύτερη αδελφή της Τάμι, η Κάρλα, είχε αρχίσει να βγαίνει με έναν άντρα, τον Πολ Μπερνάρντο. Οι δυο τους είχαν μια μαγνητική, κοσμική έλξη. Αλλά η σχέση τους δεν ήταν καθόλου παραμυθένια.

Ο Μπερνάρντο, αν και εξωτερικά γοητευτικός, ήταν γνωστός στην αστυνομία ως ο βιαστής του Σκάρμπορο. Για 13 μήνες μεταξύ 1987 και 1988, επιτέθηκε σε 11 γυναίκες στο Σκάρμπορο. Το Investigation Discovery αναφέρει ότι αποκάλυψε τις ύπουλες πράξεις του στην Κάρλα, η οποία τον επιδοκίμασε και τον ενθάρρυνε.

Καθώς όμως η σχέση του με την Κάρλα γινόταν όλο και πιο δεδομένη, το βλέμμα του Μπερνάρντο στράφηκε στην Τάμι Χομόλκα. Φέρεται να παραπονέθηκε ότι η Κάρλα δεν ήταν παρθένα όταν τον γνώρισε και μερικές φορές την έβαζε να λέει: «Το όνομά μου είναι Τάμι. Είμαι 15 ετών. Είμαι η παρθένα σου και θέλω να σε παντρευτώ» σύμφωνα με το UPI.

Σύντομα, η φαντασίωση δεν ήταν αρκετή για τον Μπερνάρντο. Η Καρλα κατέθεσε αργότερα ότι ο αρραβωνιαστικός της αποφάσισε ότι «ήθελε να κάνει σεξ με την Τάμι» και «αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να κάνει σεξ μαζί της ήταν να τη ναρκώσει».

Δείτε το βίντεο με την ιστορία των δύο δολοφόνων

Η δολοφονία της Τάμι

Στη δίκη, η Κάρλα ισχυρίστηκε ότι ήταν «εντελώς αντίθετη στην ιδέα», αλλά συμφώνησε να αφήσει τον Πολ να κάνει σεξ με την Τάμι αφού εξουθενώθηκε από τις απειλές του και τη βία που της άσκησε. Αν και κάποιοι ανέφεραν ότι η Κάρλα έδωσε την Τάμι στον Μπερνάρντο ως «δώρο», η Karla επέμεινε ότι όλα ήταν ιδέα του Πολ.

Κατέθεσε ότι εκείνος επέλεξε την 23η Δεκεμβρίου 1990 ως ημέρα της επίθεσης. «Είπε “αυτή είναι η μέρα που θέλω να το κάνω αυτό. Θα ήταν ένα σπουδαίο χριστουγεννιάτικο δώρο για μένα»», είπε η Κάρλα, σύμφωνα με το UPI. «Έκλαιγα και τον παρακαλούσα να μην το κάνει. Είπε ‘Όχι, θα το κάνουμε’. Και αυτό ήταν όλο».

Μετά το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο πάρτι, η Κάρλα και ο Μπερνάρντο έριξαν ηρεμιστικό και υπνωτικό στο eggnog και το ρούμι της Τάμι. Όταν η Τάμι λιποθύμησε, ο Μπερνάρντο τη βίασε, ενώ κατέγραφε την επίθεση με τη βιντεοκάμερά του. Στη συνέχεια, η Κάρλα τοποθέτησε ένα πανί εμποτισμένο με αλοθάνιο, ένα αναισθητικό που είχε κλέψει από το νοσοκομείο ζώων όπου εργαζόταν, πάνω στο στόμα της αδελφής της.

Και όταν ο Μπερνάρντο απαίτησε από την Κάρλα να κάνει σεξ με την αδελφή της, εκείνη το έκανε.

Αλλά το σχέδιό τους πήρε θανάσιμη τροπή όταν η Τάμι άρχισε να κάνει εμετό και να πνίγεται. Αν και η Κάρλα και ο Μπερνάρντο πανικοβλήθηκαν και κάλεσαν το 100, σύμφωνα με το Investigation Discovery, ήταν πολύ αργά. Η Τάμι πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου 1990, λίγες μέρες πριν γίνει 16 ετών.

Photo: YouTube

Η άνοδος των δολοφόνων «Μπάρμπι και Κεν»

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν αλήθεια» κατέθεσε αργότερα η Κάρλα. «Ήμουν εντελώς συντετριμμένη. Κατηγορούσα τον εαυτό μου που δεν ήμουν αρκετά δυνατή για να του πω όχι».

Η εγκληματική τους πορεία μπορεί να μην τελείωσε εκεί, αλλά οι γιατροί θεώρησαν ότι ο θάνατος της Τάμι οφείλεται σε ατύχημα που προήλθε από δηλητηρίαση με αλκοόλ. Ο Πολ Μπερνάρντο και η Κάρλα Χομόλκα ήταν ελεύθεροι να σκοτώσουν ξανά – και το έκαναν.

Μετά τη δολοφονία της Τάμι, ο Πολ και η Κάρλα κρύφτηκαν για περίπου έξι μήνες. Τον Ιούνιο του 1991, απήγαγαν το δεύτερο θύμα τους, την 14χρονη Λέσλι Μαχάφι. Ο Μπερνάρντο απήγαγε το κορίτσι, το έφερε στο σπίτι του και το βίαζε επί ώρες, ενώ η Κάρλα παρακολουθούσε.

Ο ένας από τους δύο -η Κάρλα και ο Πολ κατηγόρησαν αργότερα ο ένας τον άλλο- έπνιξε τη Μαχάφι μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια, το δολοφονικό ζευγάρι τεμάχισε το πτώμα της, το έθαψε σε τσιμέντο και το πέταξε στη λίμνη Γκίμπσον του Οντάριο. Η σορός της Μαχάφι ανακαλύφθηκε λίγες μέρες αργότερα, στις 29 Ιουνίου, την ίδια μέρα που ο Πολ και η Κάρλα παντρεύτηκαν.

Οι φωτογραφίες του ευτυχισμένου ζευγαριού την ημέρα του γάμου τους δεν προσφέρουν κανένα στοιχείο για τις φρικιαστικές δραστηριότητές τους. Ούτε αποκαλύπτουν ότι η κακοποίηση της Κάρλα από τον Πολ είχε χειροτερέψει. Σύμφωνα με το UPI, η Κάρλα κατέθεσε ότι ο άντρας της τής ασκούσε ψυχική και σωματική βία και ότι την ανάγκαζε ακόμη και να κοιμάται στο πάτωμα.

Photo: YouTube

Η πτώση των δολοφόνων «Μπάρμπι και Κεν»

Παρόλα αυτά, το δίδυμο σκότωσε άλλη μια φορά. Στις 16 Απριλίου του 1992, η Κάρλα παρέσυρε τη 15χρονη Κρίστεν Φρεντς προς το αυτοκίνητό της με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν οδηγίες και ο Μπερνάρντο άρπαξε το κορίτσι από πίσω. Την πήγαν στο σπίτι της και τη βίασαν, τη χτύπησαν και σκότωσαν.

Μέχρι τότε, ο Πολ είχε δώσει στην Κάρλα άπειρους λόγους για να τον εγκαταλείψει. Είχε σκοτώσει την αδελφή της, την Τάμι, την είχε κακοποιήσει και την είχε κάνει δολοφόνο. Η Κάρλα έφυγε τελικά τον Ιανουάριο του 1993, όταν ο σύζυγός της τη χτύπησε τόσο άσχημα που μετακόμισε σε συγγενείς.

Η Κάρλα τους είπε τα πάντα – και εκείνοι τα είπαν στην αστυνομία. Η Κάρλα παραδέχτηκε τους φόνους και είπε ότι ο Μπερνάρντο την ανάγκασε να τον βοηθήσει.

«Αν δεν έκλεινα καλά τη βρύση του μπάνιου, με χτυπούσε» είπε η Κάρλα, σύμφωνα με την Daily Mail. «Αν δεν έλεγα το σωστό πράγμα, με χτυπούσε. Με απειλούσε με μαχαίρια στο λαιμό, μου έλεγε να προσέχω τα νώτα μου. Έλεγε “πάντα να προσέχεις τα νώτα σου μαζί μου”. Με κακοποιούσε σωματικά και λεκτικά».

Photo: YouTube

Η ζωή μετά τη δίκη τους

Ο Πολ Μπερνάρντο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη- η Κάρλα Χομόλκα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια λόγω της συνεργασίας της. Το 2005 βγήκε από τη φυλακή αφού εξέτισε την ποινή της και, σύμφωνα με το Investigation Discovery, είναι πλέον παντρεμένη με τρία παιδιά.

Οι γονείς της έχουν πει ελάχιστα στον Τύπο για το πώς η μία κόρη τους σκότωσε την άλλη (η τρίτη κόρη τους, η Λόρι, άλλαξε αργότερα το όνομά της). Το 2005, μετά την αποφυλάκιση της Κάρλα, ο πατέρας της ξεκαθάρισε ότι δεν θα περίμενε έξω από τη φυλακή για να την υποδεχτεί.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024