Υπέρ των γκέι γάμων η πλειοψηφία των Ελλήνων – Τι πιστεύουν για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Το 55,8% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τους γκέι γάμους.
Μεγάλη έρευνα στον απόηχο των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Eteron με τη συνεργασία της aboutpeople.
Η έρευνα αποσκοπεί στην καταγραφή της πρόθεσης ψήφου ούτε στην αποτύπωση της άποψης των πολιτών για τα θέματα της επικαιρότητας.
Εξετάζει σε βάθος τις απόψεις των ελλήνων για την πολιτική, τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τα μεγάλα ιδεολογικά και αξιακά ζητήματα που απασχολούν επί μακρόν το δημόσιο διάλογο.
Η έρευνα άγγιξε και τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ρωτώντας όσους όσοι συμμετείχαν, για τον γκέι γάμο και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 55.8% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τους γάμους των ομοφυλόφιλων. Αντίθετα, το 38,8% φαίνεται να διαφωνεί.
Από την άλλη, μικρότερο είναι, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό που υποστηρίζουν τη δυνατότητα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, το 40,9% φαίνεται να συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με το 54,4% να διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας


