Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έπνιξαν το 10 ημερών μωρό τους «για να μην γίνει εμπόδιο στη ζωή τους»

Έπνιξαν το 10 ημερών μωρό τους «για να μην γίνει εμπόδιο στη ζωή τους»

Οι γονείς με βάση το ένστικτό τους, πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους και όχι να γίνονται οι ίδιοι... κίνδυνος για τα παιδιά τους.

Μέχρι και σήμερα όσοι διαβάζουν ή ακούν γι’ αυτή την υπόθεση παγώνουν. Πρόκειται για μια βρεφοκτονία που είχε σοκάρει την Ελλάδα την δεκαετία του ’80. Οι γονείς έπνιξαν το ίδιο τους το βρέφος για να μην γίνει…εμπόδιο στην ζωή τους.

Ήταν Μάρτιος του 1979 όταν η μητέρα αποκάλυψε στη χωροφυλακή την βρεφοκτονία λέγοντας ότι ο μοναδικός δράστης ήταν ο άντρας της.

Οι γονείς με βάση το ένστικτό τους, πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους και όχι να γίνονται οι ίδιοι… κίνδυνος για τα παιδιά τους.

Το έπνιξαν σε λεκάνη

Στις 9 Ιανουαρίου του 1980 στο Μεικτό Κακουργιοδικείο του Πειραιά ένα ζευγάρι δικάζεται επειδή αφαίρεσε την ζωή των μόλις 10 ημερών βρέφους του. Οι δύο γονείς ήταν ο 28χρονος οικοδόμος Β.Α και η 25χρονη σύζυγός του Σ.

Το ζευγάρι αφαίρεσε την ζωή των μόλις 10 ημερών βρέφους του, πνίγοντάς το σε μία λεκάνη, σύμφωνα με πληροφορίες από την mixanitouxronou, διότι όπως θα ισχυριστούν δεν ήθελαν να αποτελέσει πρόβλημα στην ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή προσπαθούσαν να ρίξουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.

Η έρευνα εν τέλει έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο πατέρας ήταν αυτός που έπνιξε το παιδί, όμως η ιδέα ήταν της μητέρας. Επίσης το ζευγάρι είχε ακόμη ένα παιδί, που τότε ήταν 3 ετών. Στο δικαστήριο η μητέρα έκλαιγε διαρκώς και κατηγορούσε τον πατέρα.

Υποστήριζε πως την έμπλεξε στα ναρκωτικά και πως την “έβγαλε στο κλαρί” με τον πατέρα να απαντάει πως φταίνε και οι δύο και πρέπει να πληρώσουν και οι δύο γι’ αυτό που διέπραξαν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ζευγάρι λίγες μέρες πριν την βρεφοκτονία είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει την ζωή του βρέφους με μία πάνα. Όμως το βρέφος τσίριξε κι εκείνοι δίστασαν να συνεχίσουν. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου του 1977 είχαν μία καλύτερη ιδέα.

Γέμισαν μία μπανιέρα με νερό και βούτηξαν το κεφάλι του παιδιού μέσα. Το πίεζαν μέχρι που μερικά λεπτά αργότερα το βρέφος ήταν νεκρό. Οι δύο “γονείς” βγήκαν στο σπίτι δήθεν έντρομοι και φώναζαν στην γειτονιά για βοήθεια με την δικαιολογία ότι το μωρό είχε πάθει αναρρόφηση.

Η γειτονιά τους υπέδειξε μία κοντινή κλινική όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού. Το ζευγάρι, προσπέρασε το στάδιο της νεκροτομής και πήγαν μέχρι την Μαγούλα όπου και παράνομα έθαψαν το παιδί σε μία τοποθεσία. Έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 1977 ανακαλύφθηκε η σορός του παιδιού.

Η μητέρα αποκάλυψε την βρεφοκτονία

Δύο χρόνια αργότερα λοιπόν και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1979 η μητέρα αποκάλυψε στη χωροφυλακή την βρεφοκτονία λέγοντας ότι ο μοναδικός δράστης ήταν ο άντρας της. Ο άντρας της συνελήφθη και παραδέχτηκε και ο ίδιος την ενοχή του.

Ενώ όπως αναφέραμε πιο πάνω, αρχικά οι δυο τους προσπαθούσαν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας πάνω στον άλλον εν τέλει παραδέχτηκαν ότι ήταν συνεργοί και η δικαιολογία που είπαν στο δικαστήριο ήταν ότι δεν ήθελαν αυτό το βρέφος να χαλάσει την διασκέδασή τους.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε σε ισόβια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024