Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Το in στον τόπο της τραγωδίας - Οδύνη και οργή για τους 57 νεκρούς, αμείλικτα τα ερωτήματα

Τέμπη: Το in στον τόπο της τραγωδίας – Οδύνη και οργή για τους 57 νεκρούς, αμείλικτα τα ερωτήματα

Αργότερα σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 57, πολλοί είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι. Live όλες οι εξελίξεις στο in.

Σιγοβράζει η οργή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με εμπορικό τρένο που είχε προορισμό τη Λάρισα.

Οι έρευνες των διασωστών συνεχίζονται, με τις ελπίδες για επιζώντες να έχουν σβήσει, και πλέον επιχειρούν προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια.

Το in παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή και μεταφέρει τις εξελίξεις από τη σιδηροδρομική τραγωδία. Βίντεο από το σημείο της σύγκρουσης, μαρτυρίες, οι επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών και η τεράστια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής 57 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί από την τραγωδία. Ωστόσο, ο αριθμός δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Το in στον τόπο της τραγωδίας…

13:59 Αποκάλυψη in – Πώς επιλέγονται οι σταθμάρχες στον ΟΣΕ

Στην επιχειρησιακή ικανότητα του σταθμάρχη να διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, αν ήταν δηλαδή κατάλληλα εκπαιδευμένος για να διαχειριστεί μια κατάσταση όπως αυτή που οδήγησε στη σύγκρουση στα Τέμπη, στρέφονται πλέον τα φώτα της δημοσιότητας.

Και όχι μόνο στον μοιραίο σταθμάρχη, αλλά και σε όλους τους σταθμάρχες που κρατούν στα χέρια τους ανθρώπινες ζωές καθημερινά.

Την ίδια στιγμή  που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το μπάχαλο ετών στον ελληνικό σιδηρόδρομο και τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων της εταιρείας και των κυβερνήσεων, για έλλειψη συστημάτων ασφαλείας, φαίνεται ότι υπήρχε πρόβλημα και με το προσωπικό του ΟΣΕ σε καίριες θέσεις.

13:45 Η φωτιά στο τρένο παραπέμπει σε έκρηξη από φιάλες υγραερίου, λέει ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης

Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι αν ευθύνεται η ύπαρξη φιαλών υγραερίου που εξερράγησαν.

Ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης δήλωσε ότι: «Η έκρηξη που βλέπουμε στη σύγκρουση των δύο τρένων παραπέμπει στην ανάφλεξη αερίου. Το αέριο αυτό μπορεί να υπήρχε ή εικάζεται ότι μπορεί να υπήρχε ίσως στο κυλικείο, το πιο πιθανό στο κυλικείο, με την έννοια να υπήρχε κάποια συσκευή που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κυλικείου».

13:30 «Βρήκα ζωντανό ένα μωρό κάτω από το κάθισμά μου»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, περιέγραψε ο φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, και ο οποίος, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» ανέφερε, ο 20χρονος στην ΕΡΤ.

Ο Μιχάλης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

13:20 Ταυτοποιήθηκε η σορός της Κύπριας φοιτήτριας, Αναστασίας Αδαμίδου

Με τη μέθοδο του DNA ταυτοποιήθηκε η σορός της Αναστασίας Αδαμίδου, της Κύπριας φοιτήτριας που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου, στα Τέμπη.

13:16 Σάρωση στις άμορφες μάζες των βαγονιών από τους πυροσβέστες

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται στους 57. Η αστυνόμος Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου, διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.

Από την πλευρά τοy ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας. Όπως είπε, τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας. Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος.

13:00 Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα

Ταυτοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής άλλη μια αγνοούμενη από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Πρόκειται για την 28χρονη Ελπίδα η οποία ήταν φοιτήτρια στο ΑΠΘ την ταυτοποίηση της οποίας ανακοίνωσε ο αδερφός της κατόπιν επικοινωνίας που είχαν μαζί του αρμόδιοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ.

12:58 Τέσσερα ερωτήματα από Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη για την τραγωδία

Στο θέμα της τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη και βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πόπη Τσαπανίδου διατυπώνοντας μάλιστα τέσσερα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

12:52 Ψάχνει τον αδελφό του με φωτογραφίες στα χέρια

Με φωτογραφίες του 33χρονου αδελφού του στα χέρια, ο Γιάννης προσπαθεί να μάθει κάποιο νέο για την τύχη του, καθώς μέχρι σήμερα το μόνο που γνωρίζει είναι ότι ο αδελφός του επέβαινε στο πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας.

12:47 «Επιχειρούν να με συνδέσουν με την υπόθεση του σταθμάρχη»

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι άθλιοι προβοκάτορες», προσπαθούν, όπως υποστηρίζει, να τη συνδέσουν με τον σταθμάρχη, εις βάρος του οποίου υπάρχει βαρύ κατηγορητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη.

 12:42 Νέα πορεία φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα για το «έγκλημα»

Νέα πορεία φοιτητών και μαθητών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας για το «έγκλημα» στα Τέμπη. Οι διαδηλωτές κρατούν μαύρα μπαλόνια, αυτοσχέδια πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα.

12:28 Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα τελειώσει η διαδικασία ταυτοποίησης

Για την πολύ δύσκολη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μίλησε η ιατροδικαστής Αγγελική Ζαγγελίδου. Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Θυμίζουμε ότι οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης για αγνοούμενους πρόκειται να σταματήσουν το μεσημέρι. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες, παραμένουν στο σημείο για την τελευταία έρευνα που γίνεται στον χώρο.

12:22 «Στο ταξίδι αυτό έγινε ένα σημαντικό λάθος»

Για «ένα σημαντικό λάθος» που έγινε στο ταξίδι των δύο τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη μίλησε στην ΕΡΤ ο Νικόλαος Λάζου, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην Hellenic Train.

Ο κ. Λάζου απέφυγε να επεκταθεί περαιτέρω λέγοντας πως «ας το διερευνήσουν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές μαζί με την Hellenic train και τον ΟΣΕ και να βγάλουν τα πορίσματα».

12:16 Το χρονικό της στοιχειωμένης σύμβασης 717 για σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση

Η μοιραία μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, με τον μαύρο απολογισμό να έχει φτάσει στους 57 νεκρούς, απογύμνωσε σε μία τραγική στιγμή σειρά λαθών και εγκληματικές παραλείψεις. Όσο οι ώρες περνούν το γαϊτανάκι των ερωτημάτων συνεχίζεται για το φονικότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας και από τα χειρότερα της δεκαετίας στην Ευρώπη, σε ένα ενεργό δίκτυο μόλις 2.339 χλμ.

Η πολυσυζητημένη το τελευταίο 24ωρο σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ, περιβόητη εδώ κι εννέα χρόνια για τους γνωρίζοντες το σιδηροδρομικό γίγνεσθαι της χώρας, αποδείχθηκε δυστυχώς η πιο μοιραία – αν και φυσικά όχι μοναδική – εκκρεμότητα στις ελληνικές ράγες. Αφορά την ουσία ενός από τα βασανιστικά ερωτήματα των τελευταίων ημερών θλίψης, θυμού και αγωνίας. Είναι δυνατόν εν έτη 2023, με την τεχνολογία να καλπάζει, στον ελληνικό σιδηρόδρομο η ασφάλεια επιβατών κι εργαζομένων να επαφίεται στον ανθρώπινο παράγοντα;

12:10 Τράβηξε φωτογραφία από το βαγόνι 3 και κατέβηκε 15 λεπτά πριν τη σύγκρουση

Μία φωτογραφία ντοκουμέντο από το τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη ήρθε στο φως.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου υπήρξε επιβάτης του τρένου  και μάλιστα λίγο πριν αποβιβαστεί ο κ. Παπαϊωάννου τράβηξε μία φωτογραφία μέσα από το βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

12:00 Οι δίδυμες είχαν χάσει πέντε συγγενείς τους στην πυρκαγιά στο Μάτι

Ανατριχιάζουν οι ανθρώπινες ιστορίες που αποκαλύπτονται πίσω από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στέρησε τη ζωή σε 57 άτομα.

Μια από αυτές αφορά τις δίδυμες αδερφές που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη.Όπως ανέφερε το Mega, πρόκειται για μία οικογένεια που το 2018 μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχασε πέντε ακόμα άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της.

11:54 Αίτημα της Αθήνας στην Τουρκία να δώσει άδεια σε κρατούμενο πατέρα – Για την κηδεία του γιου του

Αίτημα μέσω του Έλληνα πρόξενου στην τουρκική εισαγγελία να δώσει εκτάκτως άδεια σε Έλληνα κρατούμενο που έχασε το παιδί του στην τραγωδία των Τεμπών απευθύνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Με χθεσινή της επικοινωνία, η οικογένεια Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με ένα εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ζήτησε την συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη, προκειμένου να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συγγενικού του προσώπου.

Πρόκειται για τον πατέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία και θα αποφυλακιστεί το Πάσχα. Η οικογένειά του, ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας ώστε ο πατέρας να μπορέσει να παραβρεθεί στην κηδεία του παιδιού του.

11:55 Μαύρα πανιά στα Πανεπιστήμια – Οι φοιτητές πενθούν και αδειάζουν τα αμφιθέατρα

«Επειδή αυτή η θέση έμεινε κενή γιατί κάποιος δεν γύρισε στη μητέρα του, σήμερα άδειασαν και οι υπόλοιπες…».  Το συγκινητικό μήνυμα γραμμένο στο χέρι, είναι κολλημένο σε μια άδεια θέση στο αμφιθέατρο στη Φυσικομαθηματική Σχολή της Αθήνας, που τελεί υπό κατάληψη, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπου πολλοί από τους νεκρούς ήταν φοιτητές.

Στις 12 το μεσημέρι, Φοιτητικοί Σύλλογοι, της Αθήνας,  έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ σε αρκετές σχολές πραγματοποιούνται καταλήψεις. Κινητοποίηση θα γίνει στις 18:30 και στη Θεσσαλονίκη.

11:42 Οι φοιτητές των ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ που αγνοούνται

Πολλοί από τους επιβαίνοντες στο μοιραίο τρένο φοιτούν σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ και λόγω τριημέρου είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν.

11: 20 Η σπαρακτική έκκληση μητέρας που ψάχνει το παιδί της

Δραματική έκκληση για τον εντοπισμό του γιού της με το όνομα Ντένις Ρούτσι που βρισκόταν μέσα στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη έκανε μια μητέρα έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως τόνισε, ο γιος της είχε κλείσει ηλεκτρονικά εισιτήριο στο 5ο βαγόνι και στη θέση 22, προσθέτοντας ότι μίλησε μαζί του στις 22:50.

11:10  Εκδόθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου

Μέχρι τώρα 32 είναι οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί, με τους συγγενείς να περνούν δραματικές ώρες αφού θα κληθούν να τις παραλάβουν. Από το πρωί έχουν εκδοθεί, από τον δήμο Τεμπών, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

10:55  Πώς είναι η υγεία των τραυματιών

Την ώρα που οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι 57, στους 48 ανέρχονται οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Έξι από αυτούς, μάλιστα, βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 6 ασθενείς.

Ανάμεσα στους έξι σοβαρά τραυματίες, είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατικού τρένου. Ο 23χρονος  φοιτητής φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με την υγεία του να είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Επίσης, δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ένας 22χρονος εγκαυματίας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδας εγκαυμάτων και μία κοπέλα πολυτραυματίας.

Επιπλέον, τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον δέκα ασθενείς μέχρι τώρα. Δύο τουλάχιστον από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους. Η μία βρίσκεται στη ΜΕΘ και δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια και ο άλλος ασθενής νοσηλεύεται, αλλά γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.

10:40 Από τον περασμένο Μάρτιο οι μηχανοδηγοί με εξώδικο προειδοποιούσαν για τους κινδύνους

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για τους κινδύνους και τα σοβαρά προβλήματα στο ελληνικό δίκτυο, τα οποία οι αρμόδιοι τα έβαλαν στο συρτάρι,  όπως απέδειξε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μετά τα έγγραφα βόμβα, της παραίτησης του υπεύθυνου Ασφαλείας της ΕΡΓΟΣΕ στις 27 Απριλίου του 2022, και την καταγγελία συνδικαλιστών για τις σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας στις 7 Φεβρουαρίου 2023, έρχονται στο φως τα εξώδικα της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Ελξης, που από τον Μάρτιο του 2022, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου.

10:30 «Το επιβατικό τρένο για πεντέμισι χιλιόμετρα ήταν ορατό στον πίνακα σηματοδότησης»

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία στα Τέμπη σχολίασε ο Παναγιώτης Τερεζάκης, σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

«Η Λάρισα είχε τηλεδιοίκηση σε όλο το δίκτυο. Μετά το 2011 άρχισαν τα συστήματα να καταρρέουν. Τα κτίρια της τηλεδιοίκησης έχουν εξοπλισμό που είναι σβηστός. Τα έξω συστήματα έχουν πια κοπεί, έχουν λεηλατηθεί», τόνισε ο κ. Τερεζάκης.

10:15 Η εταιρεία δεν μας έδωσε λίστα επιβατών, λέει ο Πλεύρης

Ο Θάνος Πλέυρης περιέγραψε όσα έγιναν τις πρώτες στιγμές που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «είδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους» ενώ πρόσθεσε ότι από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στις λίστες.

10:10 Παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων. Παρόλα αυτά, οι διασώστες πρόκειται να παραμείνουν στο σημείο της τραγωδίας μέχρι να απομακρυνθούν και τα τελευταία τμήματα από τα βαγόνια.

Μέχρι τώρα 32 είναι οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί, με τους συγγενείς να περνούν δραματικές ώρες αφού θα κληθούν να τις παραλάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ανάμεσα στα ταυτοποιημένα θύματα είναι και οι δίδυμες αδερφές.

09:40 Δεύτερο δράμα για την οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού

Δεν θα παραστεί στην κηδεία του γιου του, ο πατέρας του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη που πέθανε στην τραγωδία στα Τέμπη, καθώς βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία. Αποφυλακίζεται μετά το Πάσχα.

09:10 Συγκλονιστική μαρτυρία 42χρονου τραυματία

Νέες συγκλονιστικές ιστορίες βγαίνουν στο φως από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Το MEGA παρουσιάζει ένα βίντεο ντοκουμέντο από έναν 42χρονο επιβάτη του τρένου που κατάφερε να βγει ζωντανός μέσα από το φλεγόμενο βαγόνι του και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

08:45 Σήμερα η πρώτη κηδεία θύματος

Η πρώτη κηδεία θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή. Η 34χρονη Αθηνά Κατσάρα, μητέρα ενός μικρού παιδιού κηδεύεται στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.

Η Αθηνά επέβαινε στο μοιραίο τρένο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο σύζυγός της -και εκείνος επιβάτης του τρένου- συνεχίζει να νοσηλεύεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

08: 20 «Την ώρα της τραγωδίας ακούγονταν τραγούδια στο σταθμαρχείο Λάρισας»

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος 42χρονου επιβάτη, που νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας με πολλαπλά τραύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκη και με μαρτυρίες οι οποίες έχουν φτάσει στον ίδιο, στο σταθμαρχείο της Λάρισας, το βράδυ του μοιραίου συμβάντος, είχε στηθεί γλέντι. «Ακούγονταν μουσικές από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας. Εμείς θα καλέσουμε για κατάθεση όλους όσοι ήταν στον σταθμό. Είχαν στήσει γλέντι, ήταν πολλά άτομα. Θα κληθούν να πουν, από τον ανακριτή, τι γινόταν μέσα στο σταθμαρχείο».

08:08 Νέα καταγγελία – Τι είπε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου

Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA, ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης.

Στην τοποθέτησή του, ο ίδιος, χαρακτήρισε τον σταθμό της Λάρισας «δύσκολο», με πολύ έντονο φόρτο εργασίας.

07:45 Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας – Βίντεο κωδικοποιεί τις εξελίξεις

Πώς φτάσαμε στην τραγωδία στα Τέμπη; Είναι μόνο το «ανθρώπινο» λάθος; Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών (τουλάχιστον), απαντούν  σε πολλά γιατί.

Τις εξελίξεις κωδικοποιεί το video MEGA, ξεκινώντας από την παραίτηση του υπευθύνου Ασφαλείας της ΕΡΓΟΣΕ, τον Απρίλιο του 2022 και φτάνοντας στις 28 Φεβρουαρίου 2023, οπότε και έγινε η φονική σύγκρουση των δυο τρένων.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι την ίδια μέρα,  ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαριθμούσε τα προβλήματα ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης στην Θεσσαλονίκη.

07:15 Το «γιατί» του Αρκά

Στη νέα του ανάρτηση σήμερα το πρωί, ο Αρκάς, αναφέρεται για τρίτη μέρα στην τραγωδία στα Τέμπη. Η καλημέρα του, είναι σε μαύρο φόντο και από κάτω είναι φωτογραφία με τον κατεστραμμένο συρμό που σχηματίζει ένα Γ, με τον Αρκά να συμπληρώνει τα υπόλοιπα γράμματα, και να ρωτάει «Γιατί;».

Δείτε το σκίτσο:

7:04 Τα μοιραία λάθη, οι διαχρονικές παθογένειες και το αναπάντητο ερώτημα για την έκρηξη

Τουλάχιστον 57 είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη την Τρίτη αργά το βράδυ, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη μεριά της Πυροσβεστικής υπάρχουν τουλάχιστον 56 αγνοούμενοι.

Την ώρα που αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών, μεγαλώνει και η οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως σημειώνουν και διεθνή ΜΜΕ που καλύπτουν συνεχώς τις εξελίξεις.

Στο προσκήνιο έρχονται, επίσης, οι καταγγελίες των συνδικάτων στον χώρο του σιδηροδρόμου που εδώ και χρόνια προειδοποιούσαν για τις παθογένειες του δικτύου, καθώς και για τη μη λειτουργία του συστήματος τηλεδιοίκησης που θα απέτρεπε την πολύνεκρη σύγκρουση.

Μάλιστα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις το απόγευμα της Πέμπτης έγιναν μαζικές διαδηλώσεις για να καταγγείλουν το «έγκλημα» στα Τέμπη.

06:38 Νέα 24ωρη απεργία στον Σιδηρόδρομο

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα για σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Η Ομοσπονδία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με βάση επιστολές της που έχουν σταλθεί σε αρμόδιους φορείς (υπουργεία, διοικήσεις, πολιτικά κόμματα) όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και θα ζητήσει άμεση συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα (το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα).

06:27 «Αυτό το ταξίδι είχε προορισμό τον ουρανό»

Τραγικός ήταν ο επίλογος για τον 23χρονο κύπριο φοιτητή Κυπριανό Παπαϊωάννου (φωτογραφία, επάνω) από το Αυγόρου, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός του, η οποία εντοπίστηκε στα συντρίμμια της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

23:02 Κούγιας για Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε τοποθετηθεί με παρέμβαση πολιτικού

Στην καταγγελία πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σταθμάρχης, που έχει συλληφθεί ως υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, είχε τοποθετηθεί στη θέση του με παρέμβαση πολιτικού, προχώρησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπηση συγγενών 6 θυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποκάλυψε πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σταθμάρχης είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση με παρέμβαση πολιτικού».

22:54 Ακόμα μια οικογένεια ενημερώθηκε για τον θάνατο ενός δικού της προσώπου

Ο λόγος για την 34χρονη Αθηνά, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δυστυχώς, όπως έγινε γνωστό βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας, αφού ταυτοποιήθηκε η σορός της.

22:20 «Θα έπαιρνα το πολυβόλο και…» – Ραγίζει καρδιές πατέρας 28χρονης που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του πατέρα 28χρονης αγνοούμενης, η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Ο πατέρας συντετριμμένος με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τον εφιάλτη που ζει ο ίδιος και η οικογένειά του μετά τον χαμό της κόρης του.

22:03 Εκτροχιασμός τρένου τον Αύγουστο του 2020 στο Ξυλόκαστρο από λάθος χειρισμό στο «κλειδί»

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε το MEGA το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, παρόμοιο περιστατικό που θυμίζει τα όσα πήγαν λάθος στα Τέμπη με τα κλειδιά είχε σημειωθεί και το 2020, όμως το θέμα δεν είχε πάρει διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2020 σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό με αυτό των Τεμπών, το οποίο αφορά τη λάθος τοποθέτηση του κλειδιού.

Το συμβάν έγινε στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στο Ξυλόκαστρο, όταν επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, όμως δεν θρηνήσαμε θύματα.

21:40 Ταυτοποιήθηκε η σορός της 23χρονης Ιφιγένειας

Η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, την οποία αναζητούσαν οι δικοί της μέσω αναρτήσεων στα social media, δυστυχώς, σύμφωνα με ανάρτηση δικηγόρου, είναι νεκρή, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω ανάλυσης DNA.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», γράφει η σχετική ανάρτηση του δικηγόρου.

21:03 «Βόμβα» για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση»

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο σταθμάρχης που έχει συλληφθεί είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι κατέβαινε εμπορικό τρένο.

Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Νέων Πόρων που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό της Λάρισας και μερικά χιλιόμετρα το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο.

21:00 Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για τα Τέμπη: «Είναι δύσκολο να βρει κανείς λόγια»

Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο ΟΣΕ μέσω ανακοίνωσής του, της πρώτης μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που μετρά 57 θανάτους έως τώρα.

«Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ.

«Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία» προσθέτει μεταξύ άλλων ενώ κλείνοντας αναφέρει πως το «Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη.

»Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο» καταλήγει η ανακοίνωση.

20:45 Επεισόδια μετά την πορεία για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Ένταση σημειώθηκε μετά τη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα καλλιτέχνες και συλλογικότητες μετά την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό Λαρίσης, όπου όμως έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και κλούβες.

Έτσι ο κύριος όγκων των συμμετεχόντων κατευθύνθηκε προς την οδό Λιοσίων όπου και λίγο μετά τις 20:20 η πορεία ολοκληρώθηκε.

Όμως μετά το τέλος της πορείας υπήρξε ένταση ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αγνώστων στην οδό Λιοσίων έξω από τον σταθμό του μετρό «Αττική».

20:05 Η πορεία για τα θύματα των Τεμπών κατευθύνεται προς τον σταθμό Λαρίσης

19:45 «Μαμά μου έλα να με πάρεις!» – Συγκλονίζει η 22χρονη που γλύτωσε από το τραγικό δυστύχημα

Τις στιγμές τρόμου που βίωσε μία 22χρονη η οποία βρίσκεται μεταξύ των επιζώντων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, περιέγραψε ο πατέρας της.

Η νεαρή κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους επιβάτες που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62.

«Σηκώνει το τηλέφωνο η γυναίκα μου. Ακούω ένα ουρλιαχτό ‘Μαμά μου έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα και σκοτωθήκαμε, πήραμε φωτιά’ είπε και μας έκλεισε το τηλέφωνο», πρόσθεσε ο άνδρας.

19:39 Άρθρο – κόλαφος από το BBC για το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό σύστημα

Εκτενή αναφορά, για ακόμη μία ημέρα, έκανε το δίκτυο του BBC στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που μετρά τουλάχιστον 57 νεκρούς.

Στο σημερινό του άρθρο το βρετανικό μέσο, το οποίο έχει στείλει στη Λάρισα, τον δημοσιογράφο Nick Beake εστιάζει στην απεργία των σιδηροδρομικών εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «πόνο που έχει μετατραπεί σε οργή».

«Πολλοί στην Ελλάδα βλέπουν το δυστύχημα ως ένα γεγονός που περιμέναν να συμβεί και κατηγορούν τις διαδοχικές κυβερνήσεις για ‘ασέβεια’ προς τους ελληνικούς σιδηροδρόμους  κάτι που οδήγησε σε αυτό το ‘τραγικό αποτέλεσμα’» σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

19:30 Χάος στους δρόμους της Αττικής

Η απεργία στα ΜΜΜ καθώς και οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στο κέντρο της Αττικής. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες βρίσκονται χωρίς φωτισμό ,λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, η κατάσταση στον Κηφισό είναι δραματική, αφού είναι κατακόκκινος, ενώ στο κόκκινο είναι και ολόκληρο το κέντρο.

19:15 Στους 57 οι νεκροί της τραγωδίας

Όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας υπάρχουν επίσημα 57 νεκροί.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ελληνική αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το «μέχρι στιγμής», καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς, είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο, συμπλήρωσε.

18:58 «Κόπηκε η γραμμή την ώρα που μιλούσα, αλλά ποτέ δεν με πήρε τηλέφωνο»

Αρκετοί είναι οι φοιτητές που αναζητούνται ακόμη από τις Αρχές και τις οικογένειές τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο 23χρονος Ντένης, ο πατέρας του οποίου βγήκε στον αέρα του T-Live το απόγευμα της Πέμπτης και έκανε ολόκληρο το πλατό του ALPHA να «λυγίσει» αποκαλύπτοντας σε όλους την τελευταία συνομιλία που είχε με το παιδί του πριν συμβεί το μοιραίο. Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Μου είπε ότι θα καθυστερήσω και μην έρθεις την ώρα που σου είπα. Θα σε πάρω, μόλις φτάσω. Είχανε καθυστέρηση κάπου στην Λάρισα και θα με έπαιρνε τηλέφωνο… Περίμενα τηλέφωνο να με πάρει γιατί έτσι μου είπε και ξαφνικά, πριν από, κόπηκε η γραμμή την ώρα που μιλούσα. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Τα τούνελ. Αλλά ποτέ δεν με πήρε τηλέφωνο. Είπα στην σύζυγο ότι θα έπρεπε να είχε πάρει τηλέφωνο. Πήρα το αμάξι, πήγα στο σταθμό και με το που πήγα είδα κόσμο και κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά.

Συνήθιζε να πηγαίνει στο κυλικείο να πίνει καφέ κι ακόμα δεν έχω νέα του. Δώσαμε DNA και μας είπαν ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχουμε απάντηση… Η αναμονή μας σκοτώνει. Ήταν ένα ταλαντούχο παιδί…» είπε ο πατέρας και ξέσπασε σε κλάματα.

18:50 «Στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας» λένε οι Τούρκοι

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Από κάθε γωνιά της γης καταφτάνουν μηνύματα για συλλυπητήρια και συμπαράσταση στην Ελλάδα, με την Τουρκία να μην αποτελεί εξαίρεση.

Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ το ίδιο έκαναν και Τούρκοι υπουργοί, σε μια μορφή «ανταπόδοσης» της στήριξης για όσα έκανε η Ελλάδα για την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τύπος της Τουρκίας, με το CNN Turk να αναρτά μηνύματα συμπαράστασης αλλά και συγκινητικά βίντεο, αναφέροντας πως στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων.

«Στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας, μοιραζόμαστε τον πόνο σας», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του CNN Turk, ενώ διαρκώς τόσο στα social media όσο και στα δελτία του καναλιού προβάλλονται βίντεο με όλες τις εξελίξεις από την τραγωδία στα Τέμπη.

18:45 Εικόνες & βίντεο του δημοσιογράφου του in, Νίκου Κλόκα, από την συγκέντρωση…

18:20 Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στο Σύνταγμα, η οποία άλλαξε χαρακτήρα και πλέον αφορά αποκλειστικά την τραγωδία στα Τέμπη.

Παράλληλα, συλλογικότητες καλούσαν σήμερα σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας την ίδια ώρα.

Το in βρίσκεται στο σύνταγμα και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση», αναφέρει το ΠΑΜΕ καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από τη Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται πως και χθες έγινε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

18:00 Νέοι και φοιτητές τα περισσότερα θύματα

Ανέμελοι νέοι άνθρωποι, που είτε γύριζαν από μία εκδρομή, είτε επέστρεφαν στην πόλη των σπουδών τους, είτε προτίμησαν να μετακινηθ0ύν με το «ασφαλές» και πιο ευχάριστο ταξιδιωτικά τρένο…

17:22 Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε νωρίτερα σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

17:01 Δείτε όσα είπε νωρίτερα ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

«Έχει αναλάβει την ευθύνη το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, στα πλαίσια της ευθύνης που έπρεπε να έχει και έχει. Από κει και πέρα αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε έιναι ότι δεν πρέπει να επικεντρώνουμε στο δέντρο, ενώ πίσω από αυτό υπάρχει ένα ολόκληρο λάθος» είπε μεταξύ άλλων.

16:44 Βίντεο από όσα συμβαίνουν στην Λάρισα

16:30 Προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια οι πυροσβέστες

Συγκλονιστικές εικόνες του in από τον απεσταλμένο του in στον τόπο της τραγωδίας, Δημήτρη Πέρρο.

16:20 «Στους 57 ανέρχονται πλέον οι νεκροί»

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής μιλώντας στην εκπομπή Live News, του Νίκου Ευαγγελάτου ανέφερε πως σήμερα Πέμπτη έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ χθες Τετάρτη (1/3) μεταφέρθηκαν 7.

15:55 Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση των συγγενών των δίδυμων κοριτσιών

Την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στα Τέμπη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, όπως έκανε γνωστό μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος, «έχω αναλάβει τις δύο οικογένειες από το Καστράκι με τα δίδυμα κοριτσάκια και την ξαδέλφη τους, έχω όμως βολιδοσκοπηθεί να αναλάβω τουλάχιστον άλλους δέκα ανθρώπους».

15:30 Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα – Πού θα γίνουν

Καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν ανακοινωθεί με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2).

15:15 Μνημόσυνο σε όλους τους ναούς την Κυριακή για τα θύματα της τραγωδίας

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

15:00 Νέα βίντεο ντοκουμέντα δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία

Επιβάτης που επέζησε από τη σφοδρή σύγκρουση αποτύπωσε σε βίντεο που ανέβασε στην σελίδα του στο facebook, τις εικόνες τρόμου από την ανείπωτη τραγωδία. Ο επιβάτης βγήκε σώος από τα συντρίμμια και θέλησε να αποτυπώσει την κόλαση που υπήρχε παντού.

14:51 Δεν θα δουν οι συγγενείς τους νεκρούς – Η απόφαση της Γκάγκα

«Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι τρομερό αυτό που περνούν. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Είναι καλό να θυμόμαστε τους νεκρούς καλά και δυνατούς» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

14:41 Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας από επιβάτη κατά του σταθμάρχη και παντός υπευθύνου

Τη δικαστική οδό επέλεξε ένας από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη.

14:35 «Δεν αναζητούμε πλέον σορούς αλλά ανθρώπινα μέλη»

Ένας από τους διασώστες, ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, ραγίζει καρδιές με τα λόγια του.

«Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσους βρήκαμε γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε πλέον αναζητούμε μέλη, όχι πια ανθρώπους, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες της ταυτοποίησης μέσω της διαδικασίας DNA» συγκλονίζει ο κ. Παπαμαρκάκης.

13:59 Αγωνιώδεις εκκλήσεις στα social media για τους αγνοούμενους μετά την ανείπωτη τραγωδία

Ώρες αγωνίας προκειμένου να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης ζούνε φίλοι και συγγενείς τους, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος φτάνει τους 46 νεκρούς.

13:55 Νέα παρέμβαση Ντογιάκου για το δυστύχημα στα Τέμπη

«Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης». Με αυτή τη διαπίστωση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος -με νέα παρέμβασή του- ζητά διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση, απόδοση ποινικών ευθυνών όπου κι αν αυτές ανήκουν συλλογή όλων των κρίσιμων αποδεικτικών μέσων και ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου το συντομότερο δυνατόν για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

13:47 Τι υποστηρίζει ο σταθμάρχης Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Στέφανος Παντζαρτζίδης, συνήγορος του σταθμάρχη, σημείωσε ότι «πενθεί όλη η Ελλάδα για αυτό που έγινε. Ο κατηγορούμενος είναι κυριολεκτικά συντετριμμένος».

13:40 Συγκλονίζει μητέρα αγνοούμενης – Τα τελευταία μηνύματα με την κόρη της

«Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των κοριτσιών. Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Πήγαμε στη Λάρισα να δώσουμε DNA» σημείωσε η μητέρα αγνοούμενης που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο.

13:31 Συνάντηση Τσίπρα με μηχανοδηγούς για την τραγωδία στα Τέμπη

Συνάντηση με εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο μηχανοστάσιο στο Ρέντη. Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους, τεχνίτες και μηχανοδηγούς για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

13:25 Προθεσμία για το Σάββατο πήρε ο σταθμάρχης

Προθεσμία για το Σάββατο το μεσημέρι πήρε ο σταθμάρχης της Λάρισας που κατηγορείται για το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο δυστύχημα των Τεμπών.

13:21 Απόφαση για πρόσληψη… συμβασιούχων σταθμαρχών στη Διαύγεια

Η απόφαση για τις προσλήψεις σταθμαρχών για μόλις έξι μήνες πάρθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο στη Διαύγεια αναρτήθηκε την 1η Μαρτίου, ημέρα που ξεκίνησε η καταμέτρηση των θυμάτων στα Τέμπη.

12:58 Εισαγγελική παρέμβαση για την έλλειψη σηματοδότησης στον Προαστιακό

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμου ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση ούτε στη διαδρομή του προαστιακού στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

12:54 «Αν έχεις φύγει συγγνώμη και σ’ αγαπώ»

Πολίτες αφήνουν κεριά, λουλούδια και σημειώματα για τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που πέθαναν ή εξακολουθούν να αγνοούνται στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης.

12:29 «Εγώ του έκλεισα το εισιτήριο»

Περισσότερες από 35 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η αγωνία των συγγενών των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται, ολοένα και μεγαλώνει. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σήμερα στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου, όπου εκτιμάται ότι θα βρεθούν και άλλες σοροί.

12:20 Επιχειρείται να τεμαχιστεί το τρίτο βαγόνι

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών επικεντρώνονται σήμερα στο τρίτο βαγόνι του τρένου, με τα συνεργεία, να επιχειρούν να το τεμαχίσουν, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί.

12:12 Μαθητές σχηματίζουν με τα σώματά τους το σήμα του πένθους

«Στείλε όταν φτάσεις»: Μέσα από τα προαύλια των σχολείων τους, μαθητές στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

11:57 «Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες»

Κόβει την ανάσα η περιγραφή του Γιάννη Αρτοποιού για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες και όσα λέει προκαλούν ανατριχίλα.

«Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δέχθηκαν όλο το φορτίο και την σφοδρότητα της σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» σημείωσε.

11:39 Γεραπετρίτης: Συγγνώμη από τις οικογένειες

Συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ζήτησε ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

11:11 Επτά συνολικά σορούς ανέσυραν οι πυροσβέστες

Επτά συνολικά σορούς έχουν απεγκλωβίσει οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα Τέμπη, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

10:46 Στα Τέμπη ο Κουτσούμπας – Μίλησε με πυροσβέστες και διασώστες

Στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνομιλία με διασώστες και στελέχη της Πυροσβεστικής στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

10:38 «Στην Ελλάδα ο υπουργός παραιτήθηκε, στην Τουρκία δεν ζήτησαν ούτε συγγνώμη»

Την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη σχολιάζουν οι Τούρκοι στο Twitter. Στον απόηχο του φονικού σεισμού που σημειώθηκε στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, οι Τούρκοι εκφράζουν την ενόχλησή τους για την αποποίηση ευθυνών.

09:47 Στους 46 οι νεκροί από το δυστύχημα

Νέες σορούς ανέσυραν από τα συντρίμμια των τρένων οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα Τέμπη, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει στους 46.

08:19 Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης παρέμεναν 38 νεκροί επιβάτες των τρένων που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ χθες Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα.

07:29 Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας

Στον εισαγγελέα αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς (πολλοί ήταν φοιτητές όπως αναφέρεται), στα Τέμπη. 

06:10 Στους 42 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχουν φτάσει στους 42.

06:00 Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες στα συντρίμμια

Όλη τη νύχτα οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνέχισαν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και ακόμα δεν έχουν βρεθεί.

Διαβάστε όσα μετέφερε το in το πρώτο 24ωρο μετά την τραγική σύγκρουση

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024