Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» - Συγκλονίζει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Τέμπη: «Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» – Συγκλονίζει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

«Τα τρία πρώτα βαγόνια δέχτηκαν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης» εξηγεί ο Γιάννης Αρτοποιός.

Κόβει την ανάσα η περιγραφή του Γιάννη Αρτοποιού για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες και όσα λέει προκαλούν ανατριχίλα.

«Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δέχθηκαν όλο το φορτίο και την σφοδρότητα της σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» συγκλονίζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αρτοποιός.

«Έκοβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε αστραπιαίο χρόνο» λέει και αναφέρει ότι αυτή την ώρα διασώστες και γερανοφόρα οχήματα επιχειρούν μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου βαγονιού, προκειμένου να τα ανασηκώσουν, καθώς εκεί βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς και τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Θα ελεγχθούν ξανά όλα τα κομμάτια του τρένου

Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα. Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024