Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Επιχειρείται να τεμαχιστεί το τρίτο βαγόνι - Ανατριχιάζει η περιγραφή διασώστη

Τέμπη: Επιχειρείται να τεμαχιστεί το τρίτο βαγόνι – Ανατριχιάζει η περιγραφή διασώστη

Τα περισσότερα θύματα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν νέοι μεταξύ 19 και 25 ετών σύμφωνα με διασώστη

Εικόνες αποκάλυψης, συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στα Τέμπη μετά την μοιραία σύγκρουση αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών επικεντρώνονται σήμερα στο τρίτο βαγόνι του τρένου, με τα συνεργεία, να επιχειρούν να το τεμαχίσουν, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί.

Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Ελέγχονται τα πάντα ξανά και ξανά

Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα. Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Αυτές τις μέρες τα σωστικά σωστικά συνεργεία έρχονται αντιμέτωπα με ένα σκηνικό φρίκης από καμένες λαμαρίνες και συντρίμμια ανασύροντας ανθρώπινα μέλη.

Λυγίζουν ακόμη και οι ιατροδικαστές

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι από χθες το απόγευμα μέχρι το βράδυ οι διασώστες είχαν γεμίσει 20 σακούλες.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της φρίκης είναι ότι ακόμα και οι ιατροδικαστές που είναι εξοικειωμένοι με το είδος των εικόνων στο σημείο της τραγωδίας, έχουν σοκαριστεί.

Ο κ. Γούλας,  σήμερα το πρωί, περιέγραψε τα όσα έχει βιώσει τις τελευταίες ώρες που επιχειρεί στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.

«Η εικόνα τα εξηγεί από μόνη της όλα είναι όντως, μακάβριο το θέαμα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, υπήρχαν και πολλά άτομα δεν ήταν στην ζωή, τα μεταφέραμε σε σάκους. Από χθες ελπίζαμε μην τυχόν κάτω από τα βαγόνια να είναι έστω ένας άνθρωπος εν ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε».

«Προσπαθούμε να συλλέξουμε είτε σώματα, είτε μέλη»

Για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο πεδίο σήμερα περιέγραψε ο διασώστης: «Αυτήν την στιγμή οι συνάδελφοι προσπαθούν να συλλέξουν είτε ολόκληρα σώματα είτε μέλη και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο».

Η περιγραφή του διασώστη για την πρώτη εικόνα που αντίκρισαν στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων συγκλονίζει: «Προχθές όταν ήρθαμε στο σημείο υπήρχε πολύ θόρυβος. Οι πρώτες διασώστες που έφθασαν στο σημείο έβλεπαν ανθρώπους να έρχονται κατά δεκάδες κατά πάνω μας ζητώντας βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εκτοξευθεί έξω από τα βαγόνια, ήταν στα χωράφια και ζητούσαν βοήθεια».

Αναφορικά με τις ηλικίες των θυμάτων ο κ. Γούλας ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι που μεταφέραμε ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 60 και 53. Όλες οι άλλες ηλικίες ήταν μεταξύ 19 – 25 χρόνων. Το σύνολο των περιστατικών που μεταφέραμε εμείς ήταν 19 – 25 χρόνων».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024