Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυστύχημα στα Τέμπη: Εκδόθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου

Δυστύχημα στα Τέμπη: Εκδόθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου

Οι υπηρεσίες του δήμου άρχισαν να εκδίδουν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τουλάχιστον 57 είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη την Τρίτη αργά το βράδυ, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη μεριά της Πυροσβεστικής υπάρχουν τουλάχιστον 56 αγνοούμενοι.

Μέχρι τώρα 32 είναι οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί, με τους συγγενείς να περνούν δραματικές ώρες αφού θα κληθούν να τις παραλάβουν. Από το πρωί έχουν εκδοθεί, από τον δήμο Τεμπών, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σημείωσε ότι ο δήμος εμπλέκεται στην όλη διαδικασία με την έκδοση των πιστοποιητικών. «Ήδη οι υπηρεσίες μας έχουν εκδώσει τα δύο πρώτα πιστοποιητικά θανάτου.

Με αυτά οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορέσουν να παραλάβουν τις σoρούς των δικών τους ανθρώπων από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας» εξήγησε ο κ. Μανώλης. Οι σχετικές διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσω του δήμου Τεμπών μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και των υπόλοιπων θυμάτων με την μέθοδο του DNA από τις αρμόδιες αρχές.

Γραφεία τελετών παραλαμβάνουν τις σορούς από το Νοσοκομείο Λάρισας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κάποια γραφεία τελετών από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη Λάρισα προκειμένου να παραλάβει σορό και να επιστρέψει πίσω για να ακολουθήσει η τελετή της κηδείας.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 32 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024