Ομόλογα: Ανοδικά οι τιμές τους – Κάτω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς
Oι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ότι με τις αυξήσεις αυτές οδεύουμε στο κλείσιμο του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων
Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ομόλογα σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,5% και να προαναγγείλει μία ακόμη, ισόποση, αύξηση τους τον Μάρτιο. Oι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ότι με τις αυξήσεις αυτές οδεύουμε στο κλείσιμο του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων.
Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4%. Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Reuters είναι πιθανόν η Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει και τον Μάιο σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων της.
Στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 252 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 132 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,93% από 4,25% χθες έναντι 2,18% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,75% από 2,02% που έκλεισε χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, έτσι το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0834 δολάρια από το επίπεδο των 1,0898 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0937 δολάρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προς διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Λαμπράκης
- Μπιανκόν: «Είμαστε ενωμένοι, έχουμε μπροστά μας άλλους δύο τελικούς στο Champions League»
- Ο Πούτιν νίκησε ήδη… και όχι μόνο την Ουκρανία
- Κόπα Άφρικα: Μπρούνο και Ντέσερς κλήθηκαν στην Εθνική Νιγηρίας
- Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Δίκη υποκλοπών: «Ο Δημητριάδης γνώριζε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, παιδικοί φίλοι με τον Λαβράνο», κατέθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος









