Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν οι πρωταγωνιστές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών βρίσκονταν backstage

Όταν οι πρωταγωνιστές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών βρίσκονταν backstage

Aν και σώζονται λίγα στιγμιότυπα από τα παρασκήνια των γυρισμάτων, τους βλέπουμε σε εύθυμη διάθεση να απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές.

Έλλη Λαμπέτη, Νίκος Σταυρίδης, Βασιλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη σε σπάνιες στιγμές στο παρασκήνιο, ανάμεσα στα πολύωρα γυρίσματα.

Το κορίτσι με τα μαύρα, 1956

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης, μια μικρή γατούλα γίνεται η μασκότ των γυρισμάτων που πραγματοποιούνταν εκείνη την εποχή στην Ύδρα. Η πρωταγωνίστρια Έλλη Λαμπέτη, ο νεαρός Ανέστης Βλάχος και ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης αποτύπωσαν τη συγκεριμένη στιγμή με ένα κοίταγμα χαρούμενοι στον φωτογραφικό φακό.

Η Μπουμπουλίνα, 1959

Η μοναδική Ειρήνη Παππά στην αυλή του αρχοντικού της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, σε διάλειμμα της ομώνυμης ταινίας, με τον δισέγγονο της μεγάλης ηρωίδας της Επανάστασης Νικόλαο Μπούμπουλη. Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και αργότερα βουλευτής Σπετσών και Υπουργός Αιγαίου. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν επίσης ο Νίκος Κούρκουλος, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και η Γεωργία Βασιλειάδου.

Λατέρνα Φτώχεια και γαρύφαλλο, 1957

Μέρος των γυρισμάτων της αγαπημένης ταινίας πραγματοποιούνταν στο Μοναστηράκι και στα σοκάκια της Πλάκας. Στη φωτό διακρίνουμε τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Βασίλη Αυλωνίτη, τον Χρήστο Τσαγανέα και τη νεαρά Τζένη Καρέζη.

Αφιέρωμα στον Γιώργο Μουζάκη, τέλη δεκαετίας 50

Πρόβα γύρω από το πιάνο με τον Κώστα Χατζηχρήστο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Σταύρο Παράβα και τον Βασίλη Αυλωνίτη. Ο Γιώργος Μουζάκης, είχε γράψει πάνω από 2000 τραγούδια, ανάμεσα τους Η Σκλάβα, Θέλω κοντά σου να μείνω και μουσική για 200 θεατρικά έργα, αρκετά εξ αυτών επιθεώρησης.

Δέκα μέρες στο Παρίσι, 1962

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Σταυρίδης Μάρω Κοντού και Δάφνη Σκούρα διαβάζουν τα κείμενα του έργου που αρχικά ανέβηκε στο θέατρο και κατόπιν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Νίκο Σταυρίδη, Γιάννη Γκιωνάκη και Άννα Φόνσου.

Οι γαμπροί της ευτυχίας. 1962

Ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Ρίζος, η Έλσα Ρίζου, η Πόπη Λάζου και ο Γιώργος Τσιτσόπουλος περιβάλλουν τη Γεωργία Βασιλειάδου. Η συγκεκριμένη παρέα των ηθοποιών ήταν στενοί φίλοι μεταξύ τους, ενώ η ταινία που αγαπήθηκε από το κοινό μεταφέρθηκε και στο θεατρικό σανίδι.

H Σωφερίνα, 1964

Η μοναδική Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνισούμε στη συγκεκριμένη ταινία με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Στη φωτό απολαμβάνει το τσιγάρο της και της κρατούν σκιά από τον ήλιο.

Γοργόνες και Μάγκες, 1968

Μάρθα Καραγιάννη και Γιάννης Δαλιανίδης στην Ύδρα στα γυρίσματα του αγαπημένου μιούζικαλ. Οι δυό τους διατηρούσαν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, όταν ο σκηνοθέτης της είχε δώσει τον ρόλο του ανέμελου και αφελούς κοριτσιού στις «Θαλασσιές τις χάντρες», εκείνη είχε εναντιωθεί λέγοντας του «θες να με καταστρέψεις» και φυσικά είχε εισπράξει την απάντηση του «εγώ σου δίνω δουλειά μέχρι τα 80».

Βοήθεια, ο Βέγγος φανερός Πράκτωρ 007, 1967

Ο πολυπράγμων Θανάσης Βέγγος σε ένα διάλειμμα της αγαπημένης ταινίας που τα γυρίσματα πραγματοποιούνταν και στο Μαρούσι προσπαθεί να φτιάξει ένα μοτοποδήλατο.

Αδέρφια μου αλήτες πουλιά, 1973

Ο Λαυρέντης Διανέλλος στον Μυλοπόταμο Δράμας περιτριγυρισμένος από κατοίκους της περιοχής. Ο ηθοποιός ήταν πολύ απλός και ταπεινός και κάθε φορά που ταξίδευε εκτός Αθήνας φρόντιζε να βρίσκεται κοντά στους θαυμαστές τους.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024