Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ: Η απίθανη ιστορία του Ζερόμ Σινκλέρ

Λίβερπουλ: Η απίθανη ιστορία του Ζερόμ Σινκλέρ

Αν και ο Ζερόμ Σινκλέρ είχε απίθανο ξεκίνημα καριέρας στην Λίβερπουλ... τελικά πλήρωσε το λάθος του ατζέντη του το 2016.

Ο Ζερόμ Σινκλέρ στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012 σε ηλικία 16 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο με την φανέλα της πρώτης ομάδας της Λίβερπουλ. Το ρεκόρ αυτό έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα, αν και η καριέρα του Βρετανού παίκτη δεν είχε την ίδια συνέχεια.

Από πολύ μικρή ηλικία, το ταλέντο του Σινκλέρ ήταν αδιαμφισβήτητο. Άλλωστε με τις εμφανίσεις που είχε κάνει στην Γουέστ Μπρομ είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων, με την Λίβερπουλ τελικά να αποκτά τον Ζερόμ. O ΜακΠάρλαντ, διευθυντής ακαδημιών του συλλόγου τότε, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με όλες τις κορυφαίες ομάδες να θέλουν τον Ζερόμ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να τον αποκτήσουμε σε ηλικία 14 ετών».

Το είδωλο του

Ο Βρετανός επιθετικός, που είχε ως είδωλο του, τον Τιερί Ανρί, αγωνιζόταν στην ομάδα του Μέρσισαϊντ, ενώ σύντομα έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ελπίδων της Αγγλίας. Την προσοχή του τεχνικού ηγέτη της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερσ, τράβηξαν η δεινότητα στο σκοράρισμα, η ταχύτητα και η δύναμη του παίκτη.

Ο παίκτης το 2012 έπαιξε στο παιχνίδι της Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Μπρομ. Στο 81ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 1-1, ο Βορειοϊρλανδός προπονητής ρίχνει στο ματς τον Σινκλέρ, γράφοντας με τον τρόπο αυτό ιστορία, καθώς σε ηλικία 16 ετών και έξι ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται για τους «reds» σε επίσημη αναμέτρηση.

Το λάθος και το τέλος μίας «λαμπρής» πορείας

Μετά το προσωπικό ρεκόρ και το βάπτισμα του πυρός, όλα έδειχναν πως ο Ζερόμ θα είχε πολύ δυνατή εξέλιξη, όμως τελικά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Παρέμεινε για 4 χρόνια στους reds καταγράφοντας πέντε συμμετοχές και ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2016 ολοκληρωνόταν το συμβόλαιο του. Ο Κλοπ είχε την πρόθεση να συνεχίσει την συνεργασία, λέγοντας ότι «ο Ζερόμ είναι ένας πολύ νεαρός παίκτης, έχει ικανότητες, είναι πολύ καλός σουτέρ, αλλά δεν είναι εύκολο για εκείνον να ανταπεξέλθει στο κέντρο της επίθεσης, απέναντι σε γιγαντόσωμους αμυντικούς στην Premier League. Αλλά είναι πολύ νέος και μπορεί να αναπτυχθεί.»

Από την άλλη, ο ατζέντης του, Αϊντί Γουόρντ είχε διαφορετική άποψη, επιθυμώντας για τον παίκτη να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα οι όποιες διαπραγματεύσεις να «ναυαγήσουν», με τον Γουόρντ να ενημερώνει μάλιστα το σύλλογο ότι ο Σινκλέρ θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και θα αποχωρήσει το καλοκαίρι. Επόμενος σταθμός αποτέλεσε η Γουότφορντ, αλλά τίποτα δεν θα ήταν πια το ίδιο. Εκεί, πέρασε πέντε σεζόν, όπου δινόταν συνεχώς ως δανεικός (Μπέρμιγχαμ, Σάντερλαντ, Όξφορντ, Φένλο, Τσσκα Σόφιας), χωρίς να μπορεί να καθιερωθεί πουθενά.

Τελικά, έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021 και έκτοτε παραμένει χωρίς ομάδα. Εφόσον έμεινε ελεύθερος αφοσιώθηκε στην επιχείρηση του, ένα μαγαζί που προσφέρει takeaway φαγητό, με τις ένδοξες μέρες του αστέρα του ποδοσφαίρου να ανήκουν στο παρελθόν.

Το who is who του Ζερόμ Σινκλέρ

Ο Ζερόμ Τερένς Σινκλέρ είναι Άγγλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως επιθετικός στη Γουάτφορντ. Είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Λίβερπουλ, καθώς έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών και 6 ημερών. Η Λίβερπουλ υπέγραψε συμβόλαιο με τον 14χρονο Σινκλέρ το καλοκαίρι του 2011, όταν ο τελευταίος αποδεσμεύτηκε από την ακαδημία της Γουέστ Μπρόμιτς. Οι προπονητές της Λίβερπουλ τον σύγκριναν με τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Τη χρονιά 2011-12 συμμετείχε κυρίως σε αγώνες της Λίβερπουλ κάτω των 16 μέχρι που ο προπονητής Μάικ Μαρς τον τοποθέτησε σε παιχνίδια της ομάδας κάτω των 18 στα τέλη της χρονιάς. Ο Σινκλέρ εντυπωσίασε τους προπονητές της Λίβερπουλ παρά το γεγονός ότι δεν πέτυχε κάποιο τέρμα. Στις 14 Ιουλίου 2012, ο Σινκλέρ μπήκε ως αλλαγή για να πετύχει 3 τέρματα κατά της Έξετερ Σίτι σε φιλικό αγώνα. Πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε επίσημο αγώνα για την ομάδα κάτω των 18 στις 25 Αυγούστου 2012, σε αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας που έληξε με σκορ 3-3.

Στις 16 Μαρτίου 2015, ο Σινκλέρ στάλθηκε δανεικός στην Γουίγκαν Αθλέτικ, όπου βρισκόταν και ο συμπαίκτης του Σέι Όχο.  Στις 8 Ιανουαρίου 2016 έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι για τη Λίβερπουλ τη χρονιά 2015-16 στον αγώνα του τρίτου γύρου του FA Cup απέναντι στην Έξετερ Σίτι (2-2) και πέτυχε το πρώτο του τέρμα για την πρώτη ομάδα. Δέκα μέρες αργότερα δήλωσε πως θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της χρονιάς και πως βλέπει μια μεταγραφή στην Ισπανία.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024