Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η δεύτερη σεζόν του «The White Lotus» ήταν η καλύτερη σειρά του 2022

Γιατί η δεύτερη σεζόν του «The White Lotus» ήταν η καλύτερη σειρά του 2022

«Όταν έγραψα τη λίστα με τις δέκα καλύτερες τηλεοπτικές σειρές για το έτος 2022, δεν είχα δει ακόμη το φινάλε της δεύτερης, ιταλικής σεζόν του “Λευκού Λωτού” - κανείς δεν το είχε δει» γράφει ο τηλεκριτικός Daniel D’Addario στο Variety.

«Πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσα να ισχυριστώ αξιόπιστα ότι η σειρά βρισκόταν στο κυνήγι της καλύτερης σειράς της χρονιάς.

»Ο τίτλος που έδωσα πήγε σε μια άλλη σειρά του HBO, το «Euphoria», μια σειρά της οποίας ο φανταχτερός πειραματισμός κρύβει μια βαθιά συναισθηματική ροή. Αλλά αν έπρεπε να το ξανακάνω, έχοντας επιτέλους δει το φινάλε του “The White Lotus» η λίστα μου θα άλλαξε με τη σικελική έξοδο του «Λευκού Λωτού», μια σειρά που κάνει ακριβώς το αντίστροφο κόλπο: Κρύβει μέσα στην κλασική δεξιοτεχνία έναν μαυρόκαρδο και ενίοτε τρομακτικό κυνισμό.

Ας ξεκινήσουμε με το κοινό νήμα μεταξύ των δύο σεζόν της σειράς, την ηρωίδα Τάνια ΜακΚουόιντ, την οποία υποδύεται η Τζένιφερ Κούλιτζ. Στην πρώτη σεζόν, η Τάνια κινήθηκε σε ένα αναδρομικό ταξίδι από το Α στο Α+ και μετά πάλι πίσω: Βγήκε λίγο έξω από τον εαυτό της δείχνοντας συμπόνια σε μία υπάλληλο του ξενοδοχείου, και μετά θυμήθηκε ότι ήταν πλούσια και δεν χρειαζόταν να φέρεται έτσι. Στη δεύτερη σεζόν η Τάνια καταδιώκεται από μια παρέα γκέι, που της παρέχουν ναρκωτικά και σεξ με έναν κατάλληλο φίλο- αφού την απομονώσουν σε ένα ταξίδι με σκάφος μόνο για διασκέδαση.

Αυτή αρχίζει να πιστεύει ότι έχουν σχέδια για τον πλούτο της και παίρνει την κατάσταση στα αιματοβαμμένα χέρια της» περιγράφει ο τηλεκριτικός Daniel D’Addario στο Variety.

White Lotus 2: Η σεξουαλική ζωή του ενός τοις εκατό

Δείτε το τρέιλερ της πρώτης σεζόν

«Το σενάριο αυτής της άψογης παράστασης είναι εντελώς ασυναγώνιστο» γράφει για τη δεύτερη σεζόν του «The White Lotus» η Lucy Mangan στην Guardian.

«Η υπέροχη, πολυεπίπεδη κωμωδία-δράμα επιστρέφει – με το σεξ στο μυαλό της. Η ταινία διαδραματίζεται στη Σικελία, με άψογες ερμηνείες από την Τζένιφερ Κούλιτζ και νέα πρόσωπα, όπως η Όμπρεϊ Πλάζα.

»Είναι ένα μέτρο του πόσο καλός ήταν ο πρώτος κύκλος του «Λευκού Λωτού» – το σενάριο, το πάντρεμα του μυστηρίου μετά φόνου και της αιχμηρής σάτιρας, οι ερμηνείες, η σκηνοθεσία Μάικ Γουάιτ, η πανέμορφη φωτογραφία.

»Τώρα ο δημιουργός της σειράς επιστρέφει με άλλη μια προσεκτικά επιμελημένη ομάδα υπερπρονομιούχων καλεσμένων στο έλεός του. Αυτή τη φορά τους φροντίζει το προσωπικό -και οι εργαζόμενοι στο σεξ- στο ξενοδοχείο White Lotus στη Σικελία αντί για τη Χαβάη, και η ματιά του σκηνοθέτη είναι στραμμένη στη σεξουαλική και όχι στη φυλετική πολιτική που ήταν στην πρώτη σεζόν. Το σενάριο είναι το ίδιο πυκνό και πολυεπίπεδο όπως πάντα, η πλοκή είναι άψογη και η συμπάθεια -ή η απέχθεια- των θεατών στους χαρακτήρες δεν μπορεί να μείνει για πολύ καιρό σε ένα σημείο. Ο Γουάιτ δεν αφήνει το κοινό του να χαλαρώσει.

»Ξεκινάμε, όπως και στην πρώτη σεζόν με ένα πτώμα, το οποίο – και πάλι – δεν θα αναγνωριστεί μέχρι το τέλος» περιγράφει η η Lucy Mangan στην Guardian αλλά δε θα δώσουμε άλλες πληροφορίες γιατί δε θέλουμε να χαλάσουμε την έκπληξη σε όποιον δεν το έχει δε ακόμα.

Δείτε το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024