Πούτιν: Στη Γέφυρα της Κριμαίας ο ρώσος πρόεδρος
Ο Πούτιν έκανε βόλτα με ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα
Τη γέφυρα που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νότια Ρωσία, επισκέφτηκε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Πούτιν έκανε βόλτα με ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα, ένα έργο βιτρίνα της διακυβέρνησής του, και μίλησε με εργαζόμενους που επισκεύαζαν την γέφυρα μετά τις ζημιές που υπέστη από έκρηξη τον Οκτώβριο.
- Διαβάστε επίσης: Δεν κάνει πίσω ο Πούτιν – Η Μόσχα δεν θα εξάγει πετρέλαιο που υπόκειται στο δυτικό πλαφόν τιμής
Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014.
#Putin visited the #Crimean #Bridge on Monday, meeting construction workers and driving over the restored section. The bridge links the peninsula to mainland #Russia and was damaged in a terrorist attack in early October. pic.twitter.com/vFPGqsncWy
— FirstPassNews (@FirstPassNews1) December 5, 2022
Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς (ή Κριμαίας) εκ πρώτης όψεως έφερε ένα σοβαρό πλήγμα στο γόητρο της Ρωσίας που δέχτηκε επίθεση υψηλού συμβολισμού στο έδαφός της.
Τα όσα έγιναν στη γέφυρα ήρθαν μετά από ήττες σε πεδία των μαχών στα νότια της Ουκρανίας και σίγουρα απέδειξαν το πόσο ευάλωτη μπορεί να είναι η Μόσχα καθώς η ζημιά στη γέφυρα διέκοψε τη σύνδεση όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας αλλά και μεταξύ Ρωσίας και των πρόσφατα προσαρτηθέντων εδαφών.
Η Γέφυρα του Κερτς απέχει περίπου 250 χιλιόμετρα από τις πλησιέστερες ουκρανικές θέσεις και πολύ πέρα από την εμβέλεια των όπλων που παρέχει η Δύση. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσέγγισαν την περιοχή το καλοκαίρι, ξεκινώντας μέτρα αεράμυνας.
Ορισμένοι αναλυτές που δεν πείστηκαν από το αφήγημα για τη βόμβα φορτηγού υπέδειξαν ότι ένας πύραυλος ή οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από drones μπορεί να ήταν υπεύθυνοι ή ότι μια υποβρύχια ομάδα δολιοφθοράς είχε παγιδεύσει τη δομή υποστήριξης της γέφυρας.
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442