Στους πιο ωραίους και οικονομικούς προορισμούς η Αθήνα
Η Αθήνα πρώτη στη λίστα Conde Nast Traveller.
Στις 10 πιο οικονομικές και καλές ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει κανείς να επισκεφθεί το 2023 η Αθήνα. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο Conde Nast Traveller ετοίμασε μια λίστα με προσιτούς προορισμούς για τους λάτρεις των ταξιδιών.
Αφού ανέλυσε τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τις φθηνότερες αποδράσεις στην Ευρώπη, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό κατέληξε στη λίστα με τις πιο προσιτές προτάσεις για τη νέα χρονιά.
Διαβάστε επίσης: Δύσκολος καιρός για ταξίδια; 8 συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα
Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες του περιοδικού, το να περάσεις χρόνο σε μια πόλη αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να ανακαλύψεις την κουλτούρα των ανθρώπων της. Είτε έχεις διαθέσιμο ένα Σαββατοκύριακο ή 15 μέρες για να γνωρίσεις έναν νέο προορισμό, οι διακοπές στην πόλη θα σε μυήσουν στα μυστικά του πολιτισμού.
Και μπορεί, όπως αναφέρουν, οι πτήσεις από το Λονδίνο για τη Βενετία να κοστίζουν 11 λίρες, είναι όμως από τις πιο ακριβώς πόλεις της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη διαμονή και το φαγητό.
Πρώτη στη λίστα η Αθήνα
Η Αθήνα προτείνεται από τους συντάκτες ως η φθηνότερη τοποθεσία για ένα φθινοπωρινό διάλειμμα στην Ευρώπη. Αναφέρουν μάλιστα πως οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 15% συγκριτικά με το 2021.
Οι υπόλοιποι προορισμοί που αναδεικνύονται στους 10 καλύτερους για το 2023 είναι:
- Λισαβόνα
- Klagenfurt (Αυστρία)
- Kaunas (Λιθουανία)
- Ρίγα
- Berat (Αλβανία)
- Brașov (Ρουμανία)
- Σόφια
- Σμύρνη
- Tbilisi (Γεωργία)
- Ουκρανία: Κατηγορεί την Ουγγαρία πως «πήρε ομήρους» 7 εργαζόμενους που μετέφεραν δεκάδες εκατομμύρια και χρυσό
- Κούβα: Η Τζαμάικα τερματίζει πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα της υγείας
- Ιράν: Σχεδόν 6 στους 10 Γερμανούς καταδικάζουν την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Βραζιλία: 8 νεκροί και 4 αγνοούμενοι στην κατάρρευση οίκου ευγηρίας
- Ιράν: Εχουμε βυθίσει «πάνω από τριάντα πλοία» του, ισχυρίζεται αμερικανός ναύαρχος
- Πύραυλοι του Ιράν πλήττουν το Ισραήλ – Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και ως την Ιερουσαλήμ

