Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Meta ετοιμάζεται για μαζικές απολύσεις - Αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους σε Facebook και Instagram

Η Meta ετοιμάζεται για μαζικές απολύσεις – Αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους σε Facebook και Instagram

Το σχέδιο απολύσεων αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη. Θα είναι το πρώτο στην ιστορία του γίγαντα των social media και θα αφορά «πολλές χιλιάδες» εργαζόμενους

Τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων από την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο όμιλος Meta στον οποίο ανήκουν τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. Αρκετές εταιρείες του τεχνολογικού τομέα διώχνουν μέρος του προσωπικού τους εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο απολύσεων της Meta ίσως είναι αυτό με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κλάδο της τεχνολογίας. Όπως εξηγεί, η πανδημία οδήγησε σε αύξηση των εσόδων, αλλά και του προσωπικού των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου τομέα.

Διαβάστε επίσης: Μόσχα: «Τρομοκρατική οργάνωση» η Meta

Ο όμιλος Meta απασχολούσε κάπου 87.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των απογοητευτικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι το προσωπικό δεν θα αυξηθεί πριν από τα τέλη του 2023. Αντιθέτως, αναμένεται να μειωθεί ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σχέδιο απολύσεων αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη. Θα είναι το πρώτο στην ιστορία του γίγαντα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και θα αφορά «πολλές χιλιάδες» εργαζόμενους.

Την περασμένη Πέμπτη, δυο εταιρείες της Silicon Valley, η Stripe και η Lyft, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε απολύσεις ευρείας κλίμακας. Την ίδια ώρα ο κολοσσός της λιανικής, Amazon, πάγωσε τις προσλήψεις.

Η Twitter, που μόλις εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, θα απολύσει περίπου τους μισούς από τους 7.500 εργαζομένους της.

Οι πλατφόρμες, το οικονομικό μοντέλο των οποίων βασίζεται στα διαφημιστικά έσοδα, πλήττονται από τις περικοπές της διαφημιστικής δαπάνης, εν μέσω του πληθωρισμού και της ανόδου των επιτοκίων.

Ο όμιλος Meta είδε τα καθαρά κέρδη του να καταρρέουν στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο (–52% σε ετήσια βάση).

«Αντιμετωπίζουμε ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, αυξημένο ανταγωνισμό, προβλήματα στη διαφημιστική στόχευση και μεγεθυνόμενα κόστη για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας, όμως πρέπει να πω πως τα προϊόντα μας έχουν τη δυνατότητα να τα πάνε καλύτερα από ό,τι υποδεικνύουν ορισμένα σχόλια», καθησύχαζε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στα τέλη Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

Όμως η μετοχή του καλιφορνέζικου ομίλου υπέστη πτώση 24,56% την επομένη στη Γουόλ Στριτ.

Σε έναν χρόνο, ο όμιλος Meta έχει απολέσει κεφαλαιοποίηση 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος προκαλεί ανησυχία στις αγορές από την αρχή της χρονιάς, όταν ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά χάνει χρήστες στη βασική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι δαπανηρές επενδύσεις για την οικοδόμηση του «metaverse» («μετασύμπαντος»), που παρουσιάζεται ως το μέλλον του διαδικτύου, δεν καθησυχάζουν τους επενδυτές, που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη δυνατότητα του ομίλου να αντλήσει αξιόλογα έσοδα από αυτό το παράλληλο εικονικό σύμπαν.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024