Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα «χαρακώματα» Instagram και PornHub - «Στοχοποιείτε τους εργάτες της ερωτικής βιομηχανίας»

Στα «χαρακώματα» Instagram και PornHub – «Στοχοποιείτε τους εργάτες της ερωτικής βιομηχανίας»

Το Instagram αφαίρεσε τον λογαριασμό του PornHub και τα αίματα «άναψαν»

Ένας «πόλεμος» έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ημέρες μεταξύ του Instagram και του PornHub, με τις δύο πλατφόρμες να ανταλλάσσουν επιστολές και αλληλοκατηγορούνται για «παραβίαση των πολιτικών και δικαιωμάτων τους».

Όλα ξεκίνησαν όταν το Instagram πήρε την απόφαση να κατεβάσει τον λογαριασμό του PornHub επειδή παραβίαζε τους κανόνες της κοινότητας και δεχόταν μεγάλες πιέσεις από campaigners που είναι αντίθετοι με την ανάπτυξη της ιστοσελίδας πορνογραφικού περιεχομένου.

Τονίζεται ότι την στιγμή που ο λογαριασμός του PornHub αφαιρέθηκε από το Instagram μετρούσε 13,1 εκατομμύρια ακολούθους και 6.200 αναρτήσεις.

«Έχουμε απενεργοποιήσει μόνιμα αυτόν τον λογαριασμό Instagram επειδή παραβίαζε επανειλημμένα τις πολιτικές μας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Meta στο Vice στις 27 Σεπτεμβρίου.

Και κάπως έτσι «άναψαν» τα αίματα…

Το PornHub απάντησε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να «τερματίσει κάθε διάκριση εις βάρος των εργαζόμενων στη βιομηχανία ενηλίκων» και μάλιστα έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τη Meta.

Σε αυτή κατηγόρησε τον τεχνολογικό κολοσσό, που ελέγχει το Instagram, για «αδιαφανή, μεροληπτική και υποκριτική επιβολή των δικών της όρων και πολιτικών».

Παράλληλα, ζήτησε εξηγήσεις μετά από χρόνια προσωρινών αναστολών.

Αναλυτικά η επιστολή

«Απαιτούμε από το Instagram να σταματήσει αμέσως κάθε διάκριση εις βάρος όσων εμπλέκονται στη βιομηχανία ενηλίκων. Αυτό σημαίνει παροχή πλήρους διαφάνειας και σαφείς εξηγήσεις για τυχόν λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε αναστολή ή απαγόρευση, τερματισμό των σκιωδών πρακτικών αποκλεισμού και άμεση επαναφορά όλων των λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένου του Pornhub, που δεν έχουν παραβιάσει κανέναν από τους όρους και τις πολιτικές του Instagram.

Οι εργάτες της ερωτικής βιομηχανίας και οι ηθοποιοί έχουν στοχοποιηθεί άδικα με τη μορφή απαγορεύσεων, αναστολών, απώλειας live προνομίων και αφαίρεση περιεχομένου, παρά το γεγονός ότι προσέχουμε ιδιαίτερα να μην παραβιάζουμε τις οδηγίες κοινότητας του Instagram».

Σημειώνεται ότι η επιστολή επικυρώθηκε επίσης από 60 πρωταγωνιστές ταινιών ενηλίκων. Μέχρι στιγμής ούτε η Meta αλλά ούτε και το Instagram έχουν κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024