
Ερντογάν: «Η Δύση ακολουθεί πολιτική προκλήσεων απέναντι στη Ρωσία»
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Δύση ακολουθεί πολιτική προκλήσεων απέναντι στη Ρωσία».
Στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν στέκεται ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν βρίσκει σωστή τη στάση της Δύσης απέναντι στη Μόσχα σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση και τις κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Βελιγράδι, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Δύση ακολουθεί πολιτική προκλήσεων απέναντι στη Ρωσία».
Μην υποτιμάτε τη Ρωσία
Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να υποτιμάται. Επέμεινε, δε, ότι η Τουρκία ακολουθεί ισορροπημένη πολιτική μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την επίλυση της κρίσης.
Ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας «δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Λέω σε όσους υποτιμούν τη Ρωσία, κάνετε λάθος».
#UPDATE Turkish President Recep Tayyip Erdogan on Wednesday accused the West of staging “provocations” against Russia that have forced it to cut energy supplies to Europe pic.twitter.com/esYqQhqwm0
— AFP News Agency (@AFP) September 7, 2022
Υπενθυμίζεται ότι και χθες, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του στον Ρώσο ομόλογό του για τα μέτρα που έχει πάρει με το φυσικό αέριο ως αντίδραση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το φυσικό αέριο. Η Ευρώπη θερίζει ό,τι σπέρνει. Η στάση και οι κυρώσεις της Ευρώπης εναντίον του κ. Πούτιν έφεραν αναπόφευκτα τον Πούτιν στο σημείο να πει “αν το κάνεις αυτό, θα το κάνω έτσι”. Νομίζω ότι η Ευρώπη θα περάσει αυτόν τον χειμώνα με σοβαρά προβλήματα, δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα», είπε.
Russia is not a country that should be underestimated: Turkish President Erdogan
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) September 7, 2022
- Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μητσοτάκης πρέπει να τους αποπέμψει και να παραιτηθεί – Είναι βάρος για τη χώρα
- Easter Meal Costs in Greece Surge as Prices Bite
- Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν κόντρες στη Βούλα – Έτρεχαν ακόμα και με 150 χλμ/ώρα
- «Χαμένοι» στο Διαδίκτυο: Επτά ώρες online, 44 χρόνια σε οθόνες – Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής
- Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-0: Ο Χάαλαντ σκόρπισε τους «ρεντς» και οι «πολίτες» πέρασαν στα ημιτελικά του FA Cup
- Ιωάννα Τούνη: Ελεύθερη μετά τη σύλληψη της




