Κίνα: Προειδοποιεί για «σκληρά μέτρα» εάν η Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν
Η Κίνα έστειλε αυστηρό μήνυμα στις ΗΠΑ πριν την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν.
Η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι θα λάβει «σκληρά μέτρα» εάν η επικεφαλής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα αξιωματούχος θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα τη νήσο που η Κίνα θεωρεί δικό της έδαφος.
Η Πελόζι και η αντιπροσωπεία της θα επισκεφθούν επίσης την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη και θα περάσουν χρόνο στη Χαβάη στην έδρα της αμερικανικής διοίκησης Ινδικού-Ειρηνικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
- Διαβάστε επίσης: Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Ιράν: Αν στείλετε drones στη Ρωσία, θα…
Το γραφείο της Πελόζι και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δήλωσε ότι «δεν έχει λάβει σχετικές πληροφορίες» για κάποια επίσκεψη.
Είχε αναβάλει την επίσκεψή της λόγω Covid
Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν είχε αναβληθεί τον Απρίλιο, όταν εκείνη βρέθηκε θετική στην COVID-19, θυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τότε, η Κίνα είχε δηλώσει ότι μια επίσκεψη θα επηρέαζε σοβαρά τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.
Μιλώντας στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν δήλωσε ότι μια επίσκεψη της Πελόζι «θα υπονομεύσει σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».
«Εάν η αμερικανική πλευρά εμμείνει πεισματικά σε αυτή την πορεία, η Κίνα σίγουρα θα λάβει αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα για να υπερασπιστεί με σθένος την εθνική κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», δήλωσε ο ίδιος. «Οι ΗΠΑ πρέπει να φέρουν την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες που θα προκληθούν από αυτό».
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442