Πληθωρισμός: Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της η Κομισιόν
Η οικονομική κατάσταση και ο δημοσιονομικός προσανατολισμός για το 2023 βρίσκονται στο επίκεντρο του Eurogroup
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην ΕΕ φέτος και του χρόνου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup.
Διαβάστε επίσης: ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις οικονομικές της προβλέψεις για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στις 13 Ιουλίου.
«Η οικονομική ανάπτυξη αποδεικνύεται αρκετά ανθεκτική φέτος. Ωστόσο αναμένεται προς τα κάτω αναθεώρηση της ανάπτυξης φέτος και ακόμα περισσότερο το 2023, γιατί υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και κίνδυνοι», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις, ενώ σημείωσε ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός «συνεχίζει να μας εκπλήσσει», ως εκ τούτου η Επιτροπή θα τον αναθεωρήσει προς τα πάνω.
Ισορροπία
Η οικονομική κατάσταση και ο δημοσιονομικός προσανατολισμός για το 2023 βρίσκονται στο επίκεντρο του Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.
«Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ στήριξης της οικονομίας, ειδικά για τους πιο ευάλωτους όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αλλά και γενικά να κατευθυνθούμε προς μια πιο συνετή δημοσιονομική στάση, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδράσεις του πληθωρισμού και των νομισματικών στενοτήτων στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», ανέφερε ο Β. Ντομπρόβσκις.
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη





