Την ώρα που τα κρούσματα, όσο και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας παραμένουν σε σταθερά υψηλά νούμερα, ανησυχία προκαλεί η νέα υπομετάλλαξη της Όμικρον, η Όμικρον 2.
«Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι για την Όμικρον 2. Έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, όχι υπερβολική, σε σχέση με την Όμικρον», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.
Η λύση
Λύση και για αυτήν τη μετάλλαξη, είναι η τρίτη δόση του εμβολίου σύμφωνα με τον καθηγητή. «Η τρίτη δόση δίνει ικανοποιητική κάλυψη. Η λύση είναι να γίνει η τρίτη δόση». Επιβαρυντικός παράγοντας για την πανδημία είναι το κρύο και η ελαφριά κάμψη των εμβολιασμών.
Μεταδοτικότητα
«Το κρύο βοηθάει στη μεταδοτικότητα του ιού. Ο παράγοντας που επιβραδύνει την αποκλιμάκωση είναι και ο χαμηλότερος ρυθμός εμβολιασμού με τρίτη δόση».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν δεν χορηγηθεί άμεσα η τρίτη δόση του εμβολίου, υπάρχει η πιθανότητα «να ταλανιζόμαστε πέραν του Φλεβάρη, και τον Μάρτη, με την Όμικρον και την Όμικρον 2».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας