Ακάρ – Η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας είναι μια μάταιη προσπάθεια
Ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις του CNN Türk κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, είπε ότι «η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας είναι μια μάταιη προσπάθεια. Λέμε ότι ο διάλογος είναι σημαντικός και ιδιαίτερος και ότι η περιοχή τον χρειάζεται»
Εμμονικός με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα αναδεικνύεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί επιδίδεται σε συνεχή προσπάθεια απαξίωσης και αποδόμησής τους.
Έτσι μετά τις δηλώσεις του προς Τούρκους στρατιωτικούς παραμονή Χριστουγέννων, ο κ. Ακάρ επανήλθε με νεότερες δηλώσεις και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις του CNN Türk κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, είπε ότι «η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας είναι μια μάταιη προσπάθεια. Λέμε ότι ο διάλογος είναι σημαντικός και ιδιαίτερος και ότι η περιοχή τον χρειάζεται».
Αναφερόμενος στην ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ακάρ είπε, «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Επιθυμία μας είναι να συνεχιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα. Η Τουρκία ήταν από την αρχή υπέρ της σταθερότητας», είπε.
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανάφερε ότι «εμείς επιθυμούμε ειρήνη. Μιλούμε για ειρήνη σε κάθε ευκαιρία. Μετέφερα στον ομόλογό μου ότι περιμένουμε την ελληνική αντιπροσωπία στην Τουρκία. Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Επιθυμούμε οι λαοί των δυο χωρών να ζουν σε ευημερία. Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για το ΝΑΤΟ».
- Το Ισλάμ δεν στηρίζει το Ιράν
- Ιράν: Η ρωσική Rosatom καταδικάζει το πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ
- Ρωσία: Ενας νεκρός και ζημιές σε κτίρια από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ
- Ιράν: Για πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ ενημερώθηκε ο ΔΟΑΕ
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα

