
ΥΠΕΞ – Ανυπόστατες και παράνομες οι αιτιάσεις Τσαβούσογλου για τα νησιά του Αιγαίου
«Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις. Η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς» σχολίασαν οι ίδιες πηγές
Για επανάληψη παράνομων και ανυπόστατων αιτιάσεων κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος υποστήριξε ότι είναι συζητήσιμη η ελληνική κυριαρχία στα στρατιωτικοποιημένα νησιά του Αιγαίου.
«Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις. Η θέση της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστή και έχει τονιστεί διεθνώς» σχολίασαν οι ίδιες πηγές.
Μάλιστα, όσον αφορά τις κατηγορίες για δήθεν αύξηση της έντασης στο Αιγαίο για την οποια κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Νίκο Δένδια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πηγές του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζουν ότι η Τουρκία, «η χώρα που, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει κατάφορα διεθνείς κανόνες, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για την ένταση που η ίδια προκαλεί, καθώς και για την απομόνωση της διεθνώς».
Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου – Συζητήσιμη η κυριαρχία των στρατικοποιημένων νησιών του Αιγαίου
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
- Πέντε εγκαυματίες στο νοσοκομείο της Χίου – Φέρεται να κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης
- Ακόμα και ο καφές θέλει το σωστό timing
- Πετρέλαιο κίνησης: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα για πιθανές ελλείψεις
- Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών – Στις 9 ξεκινά η συνεδρίαση

