Για εκείνες τις μέρες που θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι γλυκό, υπάρχει η λύση. Κάθεστε μια μέρα της εβδομάδας και ετοιμάζετε κάμποσα σοκολατάκια.

Όχι απλώς σερβίρετε τους καλεσμένους σας ένα θαυμάσιο, σπιτικό κέρασμα, αλλά έχετε κι εσείς το δικό σας μικρό γλυκάκι «για ώρα ανάγκης» ή υπογλυκαιμία.

Θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας και θα λιώνει στο στόμα.

Αν μάλιστα, λατρεύεις τον συνδυασμό καρύδα-σοκολάτα, αυτά τα σοκολατάκια  είναι για σένα.

Υλικά

120gr καρύδα τριμμένη
200gr σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Παίρνεις τη σοκολάτα κουβερτούρα και την κόβεις σε μικρά κομμάτια.

Μπορείς να τη λιώσεις σε φούρνο μικροκυμάτων (βάζοντάς τη σε ένα μπολ, το οποίο θα κλείσεις με ζελατίνα) ή σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά.

Αφού λιώσει η σοκολάτα, την ανακατεύεις καλά και ρίχνεις την καρύδα.

Ανακατεύεις καλά μέχρι η καρύδα να απορροφήσει όλη την σοκολάτα. Με ένα κουτάλι παίρνεις λίγο από το μείγμα, τους δίνει σφαιρικό σχήμα και τα απλώνεις σε μια λαδόκολλα.

Τα βάζεις στο ψυγείο για μια ώρα για να παγώσει η σοκολάτα. Είναι έτοιμα και πολύ τραγανά!