Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Maneskin αποκλειστικά στο in.gr - Ακούσαμε το νέο τους τραγούδι MAMMAMIA και αναλύσαμε πόσο... ντίβα είναι ο Damiano

Οι Maneskin αποκλειστικά στο in.gr – Ακούσαμε το νέο τους τραγούδι MAMMAMIA και αναλύσαμε πόσο… ντίβα είναι ο Damiano

Θα έχει το Mamma Mia την ίδια τύχη με τα προηγούμενα τραγούδια;

Tο ροκ συγκρότημα Maneskin, που κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στη φετινή Eurovision εκπροσωπώντας την Ιταλία και έκανε την ροκ μουσική δημοφιλή (και σέξι) ξανά έχει δει τη φήμη του να γιγαντώνεται μετά το διαγωνισμό τραγουδιού και αύριο θα κυκλοφορήσουν νέο single που φέρει τον τίτλο MAMMAMIΑ και όλοι έμειναν άφωνοι με το εξώφυλλο.

Αφού κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το ιταλικό ροκ συγκρότημα Måneskin υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε από την παγκόσμια μουσική σκηνή, αλλά μάλλον πήραν φόρα για να βγουν μπροστά.

Αν και η Eurovision παραμένει η πιο δημοφιλής μουσική διοργάνωση στην Ευρώπη, δεν έχει βγάλει σημαντικό ποπ αστέρι από τότε που κέρδισε η Celine Dion το 1988. Αλλά το συγκρότημα Maneskin, το όνομα του οποίου το όνομα είναι η δανέζικη λέξη για το φως του φεγγαριού, έχει επιτύχει να βρίσκεται σε ένα επίπεδο παγκόσμιας δημοτικότητας χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ιταλικής ροκ. Και το έχουν κάνει γρηγορότερα από οποιονδήποτε νικητή της Eurovision, μια άλλη ένδειξη για το πόσο γρήγορα μπορεί να λάμψει ένα «άγριο» αστέρι στην ψηφιακή εποχή.

Έχουν γίνει επίσης viral στο TikTok, τον de facto hitmaker της μουσικής βιομηχανίας, και οι αντίστοιχες αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεφυτρώσει σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα σε μεγάλες πλατφόρμες.

Οι εκκεντρικοί Ιταλοί rockstars έχουν βάλει σκοπό να σοκάρουν τα «χρηστά» ήθη με τη στάση, το στιλ (in Gucci they trust), το ταλέντο και τις επιλογές τους, κάτι που μέχρι στιγμής καταφέρνουν, αν κρίνουμε από την ανταπόκριση των followers τους στα social media.

Τους τελευταίους μήνες, το συγκρότημα ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά σχήματα στο Spotify και το YouTube, τις δύο πιο δημοφιλείς διαδικτυακές μουσικές υπηρεσίες στον κόσμο. Τα τραγούδια τους «Beggin ‘» και «I Wanna be Your Slave» συγκαταλέγονται στα 20 πιο δημοφιλή τραγούδια στον κόσμο, χτυπώντας τα charts σε περισσότερες από 30 χώρες το καθένα. Και τα τρία μεγαλύτερα τραγούδια τους μεταδόθηκαν πάνω από 433 εκατομμύρια φορές στο Spotify μόνο τον Ιούλιο.

Το νέο single θα κυκλοφορήσει αύριο την Παρασκευή 8/10 από την Panik Records/Sony Music και το συγκρότημα ανακοίνωσε την είδηση ανεβάζοντας στο Instagram πλάνα από τη φωτογράφιση που έκαναν για και όπως θα δείτε όλοι τους πόζαραν ολόγυμνοι. Θα έχει το MammaMia την ίδια τύχη με τα προηγούμενα τραγούδια; Σίγουρα ναι. Πιο Rock N Roll από ποτέ με το νέο τους single “MAMMAMIΑ” σε παραγωγή του Fabrizio Ferraguzzo και των Maneskin. Όπως πάντα, έχει ηχογραφηθεί ζωντανά για να δώσει το αίσθημα ενός πιο ωμού και άγριου ήχου. Παρότι είναι rock τραγούδι φέρνει ακόμη dance και club πινελιές, ξεκινώντας με δυνατό μπάσο και ρυθμικά ντραμς. Οι στίχοι μιλάνε για τη άποψη που δημιουργούν οι άνθρωποι για τη συμπεριφορά σου, ενώ οι προθέσεις και οι σκέψεις σου είναι εντελώς διαφορετικές. Για το track, η μπάντα μας δείχνει για πρώτη φορά μια ειρωνική της πλευρά.

Σήμερα το μεσημέρι σε ένα ΖΟΟΜ meeting μαζί τους μου έβαλαν να ακούσω το νέο τους τραγούδι και σας λέω πως είναι τόσο ανεβαστικό, που οι TikTokers θα βρουν νέα χορογραφία ήδη από το πρώτο κουπλέ, αν φανταστεί κανείς πως εγώ χόρευα μέσα στο γραφείο και οι συνάδελφοι μου με κοιτούσαν επίμονα, ενώ ο Damiano μου έβγαλε την γλώσσα του και ρόκαρε μαζί μου (έστω από μακριά).


Το συγκρότημα εμφανίστηκε στα κόκκινα και παραδέχτηκε πως ανυπομονούν να πάρουν feedback από το κοινό για το τραγούδι. Έγραψαν αυτό το τραγούδι λίγες ώρες μετά την νίκη τους στον διαγωνισμό της Eurovision. Το τραγούδι είναι μια σέξι απάντηση σε όλους εκείνους που κριτικάραν έντονα την εμφάνιση τους.

Γιατί Mamma Mia;

Είναι ένα αστείο και μια απάντηση στα ιταλικά στερεότυπα. Όλοι σχολιάζουν τις εμφανίσεις μας, ότι είμαστε άγριοι, ότι παίρνουμε ναρκωτικά, ενώ δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Είμαστε άγριοι απλά επειδή είμαστε ζωηροί και… Ιταλοί! Ελπίζουμε να πιάσουν την ειρωνεία μας πίσω από τον τίτλο.

Γράφετε τα τραγούδια μόνοι σας. Έχετε σίγουρα προτάσεις από άλλους δημιουργούς, σκέφτεστε κάποια συνεργασία με κάποιον εκτός της μπάντας;

Από την αρχή γράφουμε τα τραγούδια μόνοι μας. Είμαστε νέοι έχουμε πολλά να συζητήσουμε και να μας προβληματίσουν, οπότε όλα αυτά τα βάζουμε μέσα στην μουσική μας. «Είμαι κάπως ντίβα δεν θέλω να γράψει άλλος τα τραγούδια μας», είπε ο Damiano. Πολλοί μας προσέγγισαν για συνεργασία, αλλά τους είπαμε «όχι δεν χρειαζόμαστε άλλους».

Το κοινό σας λατρεύει και θέλει να σας μοιάσει. Πως εκλαμβάνετε την αγάπη του κόσμου μετά το σαρωτικό sold out στην νέα σας περιοδεία;

Είμαστε ταπεινοί, είμαστε Ιταλοί, είμαι όμορφοι. Η ταυτότητα μας και η έμπνευση μας κάνει τους ανθρώπους να ταυτίζονται μαζί μας. Είμαστε φίλοι και έχουμε μια καλή ισορροπία μεταξύ μας. Κάνουμε κάτι σημαντικό, αλλά είμαστε απλά 20χρονοι που θέλουν να ζήσουν την νιότη τους. Δεν χάνουμε την ανεμελιά μας. Δεν είμαστε role models. Δεν παίρνουμε αυτή την ευθύνη, είναι όμορφο να εμπνέουμε το κοινό, αλλά δεν θέλουμε να πάρουμε τόσο μεγάλη ευθύνη στην πλάτη μας. Είμαστε απλά ο πραγματικός μας εαυτός. Κάτω από την σκηνή έχουμε μια κανονική ζωή, όπως όλοι οι 20χρονοι. Το sold out μας έκανε πολύ χαρούμενους, αυτό δείχνει ότι κάνουμε κάτι καλά.

Είστε πολύ ταπεινοί και αρκετά «διαβασμένοι», (εκτός από σένα Damiano που είσαι ντίβα), την έχετε ψωνίσει καθόλου μετά την επιτυχία σας;

Όχι μεταξύ μας είμαστε καλά. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και απλά απολαμβάνουμε την διαδικασία. Αν είσαι ηλίθιος και απλά γίνεις διάσημος, γίνεσαι απλά ένας ηλίθιος διάσημος. Τόσο απλά!

Το στιλ σας είναι ιδιαίτερο και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους πιο συντηρητικούς. Αλήθεια τσακώνεστε ποτέ για τα ρούχα;

Έτσι είμαστε. Η Ιταλία μπορεί να είναι αρκετά συντηρητική χώρα, αλλά εμείς έτσι εκφράζουμε τον εαυτό μας. Από την εφηβεία μας ντυνόμασταν έτσι και πειραματιζόμαστε με το στιλ. Οι προκαταλήψεις δεν μας αγγίζουν. Είναι οκ να είσαι ότι θέλεις. Θέλουμε όλοι να είναι ο εαυτός τους, όπως εμείς. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική, μακάρι οι θαυμαστές μας να πάρουν και αυτοί λίγη από την δική μας. Έχουμε διαφορετικό γούστο όμως στα ρούχα, οπότε δεν τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Ίσως λίγο για τα παντελόνια…

Το LGBTQI κοινό σας έχει στηρίξει και σας λατρεύει..

Το κοινό LGBTQI είναι κοντά μας. Εμείς ενημερωνόμαστε συνέχεια πάνω σε queer θέματα και είμαστε τρελά χαρούμενοι που το κοινό μας είναι πολύχρωμο. Πολλοί θαυμαστές μας μεταφέρουν όμορφα σχόλια πως τους εμπνέουμε και αισθάνονται πιο δυνατοί με την μουσική μας . Αυτή η ηθική ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε επιτυχία ή έναν χρυσό δίσκο. Σας λατρεύουμε!

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024