Χρυσό μετάλλιο με ολυμπιακό ρεκόρ ο Μίλακ στα 200 μ. πεταλούδα
Μετά τον παγκόσμιο και τον ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ, ο Κριστόφ Μίλακ κατέκτησε και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο
Τον τίτλο που έλειπε από τη συλλογή του εξασφάλισε στο Τόκιο ο Κριστόφ Μίλακ.
Ο ούγγρος κολυμβητής επιβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχει αντίπαλο στα 200 μ. πεταλούδα, και μετά τον παγκόσμιο και τον ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ, κατέκτησε και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.
Ο Μίλακ τερμάτισε σε 1:51.25, καταρρίπτοντας το ολυμπιακό ρεκόρ του Μάικλ Φελπς από το Πεκίνο, αφήνοντας 2,5 δευτερόλεπτα πίσω του τον ιάπωνα Τομόρου Χόντα, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 1:53.73.
Την τριάδα συμπλήρωσε ο Φεντερίκο Μπουρντίσο με 1:54.45, χαρίζοντας στην Ιταλία ένα ολυμπιακό μετάλλιο, πρώτη φορά σε αυτό το αγώνισμα.
Όπως το συνηθίζει, ο Ούγγρος δεν ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν τρίτος στα μισά της κούρσας, αλλά στο δεύτερο 100άρι ήταν ασυναγώνιστος.
Ο ολυμπιονίκης του Λονδίνου, ο νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος, γύρισε πρώτος στα 100 μ., αλλά στη συνέχεια έχασε έδαφος και περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον έτερο Ούγγρο του τελικού, Τάμας Κεντερέσι.
Η Ουγγαρία γίνεται η έβδομη χώρα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου οι ΗΠΑ κυριαρχούν με 10 τίτλους σε 17 διοργανώσεις.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ιαπωνία έχει εκπρόσωπο στο βάθρο για πέμπτη σερί διοργάνωση, με τον Χόντα (που είχε προκριθεί μόλις όγδοος από τους ημιτελικούς) να γίνεται ο τέταρτος διαφορετικός αθλητής από τη χώρα που παίρνει μετάλλιο στο αγώνισμα από τους Αγώνες της Αθήνας κι έπειτα.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200 μ. πεταλούδα ανδρών:
1. Κριστόφ Μίλακ (Ουγγαρία) 1:51.25 (ολυμπιακό ρεκόρ)
2. Τομόρου Χόντα (Ιαπωνία) 1:53.73
3. Φεντερίκο Μπουρντίσο (Ιταλία) 1:54.45
4. Τάμας Κεντερέσι (Ουγγαρία) 1:54.52
5. Τσαντ Λε Κλος (Ν. Αφρική) 1:54.93
6. Λεονάρντο Ντε Ντέους (Βραζιλία) 1:55.19
7. Γκούναρ Μπεντζ (ΗΠΑ) 1:55.46
8. Κριστόφ Χμιελέβσκι (Πολωνία) 1:55.88
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President

