Αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων: Άνοιξε η πλατφόρμα για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις
Επεκτείνεται έως την 20η Ιουλίου η προθεσμία δήλωσης της λύσης των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που είχαν λυθεί μέχρι την 12/6/2020
Aνοίγει στο myTAXISnet η πλατφόρμα για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων από τους εκμισθωτές ή/και υπεκμισθωτές ακινήτων.
Ειδικότερα:
Από τις 5/7 έως τις 20/7/2021:
– Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων υποβάλει ήδη Δηλώσεις COVID, η ΑΑΔΕ τους θα αποστείλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.
– μπορούν να υποβάλουν Δήλωση Covid οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020
– για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.
Προθεσμία δήλωσης
Επίσης, με σχετική απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, επεκτείνεται έως την 20η Ιουλίου 2021 η προθεσμία δήλωσης της λύσης των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που είχαν λυθεί μέχρι την 12/6/2020.
Εξάλλου, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια για το έτος 2020, με την Εγκύκλιο Ε. 2136 /2021 γίνεται δεκτό ότι στο έντυπο Ε2 δύνανται να συμπληρώνουν μόνο το συνολικό ακαθάριστο ποσό του εισοδήματος, χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση και της στήλης του μηνιαίου μισθώματος.
- Απαγορεύσεις, AI slop και chatbots που δοξάζουν τον Χίτλερ: Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα social media φέτος
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/12): Δράση με Stoiximan GBL και Premier League
- Οι αργίες και τα τριήμερα του 2026 – Πότε πέφτει τετραήμερο
- Ελένη Παπαδοπούλου: Τα χρέη και η διαμάχη για το ακίνητο – Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του γιου της
- Η διορία για μεταγραφές εκπνέει και αυτοί είναι οι παίκτες που ίσως αλλάξουν μπασκετική στέγη το 2026
- H φωτογραφία του 2025 της UNICEF – Ένα κορίτσι στο Αφγανιστάν μελετάει στο «Κρυφό Σχολειό»










