Ερωτηματικά – αν μη τι άλλο – δημιουργεί η στάση της αστυνομίας και του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στην υπόθεση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχει μείνει σχεδόν κωφός από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης σε επεισόδια στο Σύνταγμα το 2011.

Ο ρεπόρτερ αξιώνει την αποζημίωσή του από το κράτος. Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση στην αξίωση του κ. Κυπραίου για αποζημίωση με μια επιχειρηματολογία που προκαλεί τουλάχιστον οργή.

Όπως φαίνεται στο κείμενο της έφεσης, που ανάρτησε ο ίδιος ο Κυπραίος στο Twitter, το Ελληνικό Δημόσιο επικαλείται την…  «κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», ενώ υπάρχει και ο ισχυρισμός ότι ο δημοσιογράφος έχει ανακτήσει την ακοή του και είναι σε θέση να δουλέψει – και άρα δεν χρειάζεται να αποζημιωθεί!

Το χρονικό

Ο Μανώλης Κυπραίος δέχτηκε αναίτια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις το 2011, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης εξερράγη δίπλα στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και να υποβληθεί σε πλήθος θεραπειών και δύο χειρουργεία έτσι ώστε να αποκατασταθεί ελάχιστα η ακοή του.

Μάλιστα, τότε, παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας, είχε ξυλοκοπηθεί από τα ΜΑΤ.

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά, το Μάιο του 2020, ο δημοσιογράφος δικαιώθηκε, καθώς το Διοικητικό Δικαστήριο Αθηνών εξέδωσε απόφαση «η οποία απέδωσε ευθύνη στην αστυνομία για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου και του απένειμε αποζημίωση» βασιζόμενο σε υλικό καμερών ασφαλείας, αλλά και σε εκθέσεις ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που ορίστηκαν από το δικαστήριο και πιστοποιούσαν πως ο Κυπραίος δέχθηκε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και είναι κωφός με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι, λόγω της επίκτητης αναπηρίας, δεν μπορεί πλέον να εργαστεί. Το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr