Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανώλης Κυπραίος: Το Δημόσιο άσκησε έφεση στην απόφαση αποζημίωσης του δημοσιογράφου που έχασε την ακοή του από κρότου λάμψης

Μανώλης Κυπραίος: Το Δημόσιο άσκησε έφεση στην απόφαση αποζημίωσης του δημοσιογράφου που έχασε την ακοή του από κρότου λάμψης

Τα επιχειρήματα του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο δημοσιογράφος έχει ανακτήσει πλέον την ακοή του προκαλούν - αν μη τι άλλο - προβληματισμό.

Ερωτηματικά – αν μη τι άλλο – δημιουργεί η στάση της αστυνομίας και του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στην υπόθεση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχει μείνει σχεδόν κωφός από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης σε επεισόδια στο Σύνταγμα το 2011.

Ο ρεπόρτερ αξιώνει την αποζημίωσή του από το κράτος. Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση στην αξίωση του κ. Κυπραίου για αποζημίωση με μια επιχειρηματολογία που προκαλεί τουλάχιστον οργή.

Όπως φαίνεται στο κείμενο της έφεσης, που ανάρτησε ο ίδιος ο Κυπραίος στο Twitter, το Ελληνικό Δημόσιο επικαλείται την…  «κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», ενώ υπάρχει και ο ισχυρισμός ότι ο δημοσιογράφος έχει ανακτήσει την ακοή του και είναι σε θέση να δουλέψει – και άρα δεν χρειάζεται να αποζημιωθεί!

Το χρονικό

Ο Μανώλης Κυπραίος δέχτηκε αναίτια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις το 2011, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης εξερράγη δίπλα στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και να υποβληθεί σε πλήθος θεραπειών και δύο χειρουργεία έτσι ώστε να αποκατασταθεί ελάχιστα η ακοή του.

Μάλιστα, τότε, παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας, είχε ξυλοκοπηθεί από τα ΜΑΤ.

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά, το Μάιο του 2020, ο δημοσιογράφος δικαιώθηκε, καθώς το Διοικητικό Δικαστήριο Αθηνών εξέδωσε απόφαση «η οποία απέδωσε ευθύνη στην αστυνομία για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου και του απένειμε αποζημίωση» βασιζόμενο σε υλικό καμερών ασφαλείας, αλλά και σε εκθέσεις ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που ορίστηκαν από το δικαστήριο και πιστοποιούσαν πως ο Κυπραίος δέχθηκε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και είναι κωφός με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι, λόγω της επίκτητης αναπηρίας, δεν μπορεί πλέον να εργαστεί. Το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024