Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μερικά φαγητά είναι πιο διάσημα από ό, τι πιστεύουμε

Μερικά φαγητά είναι πιο διάσημα από ό, τι πιστεύουμε

Έλκουν την ονομασία τους από τους διάσημους "νονούς" τους

Τα απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Κι όμως, δεν γνωρίζουμε για την πλειοψηφία τους ότι πήραν το όνομά τους από υπαρκτά πρόσωπα. Ο λόγος για ορισμένα φαγητά που κατάφεραν να γίνουν τόσο διάσημα, ίσως και περισσότερο κάποιες φορές, όσο το άτομo από το οποίο ονομάστηκαν.

Fettuccine Alfredo

Το συγκεκριμένο πιάτο πήρε το όνομά του το 1914 από τον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου στη Ρώμη, που ονομαζόταν Alfredo di Lelio. Η έγκυος γυναίκα De Lilio, που μαγεύρευε, δυσκολευόταν να διαχειριστεί τις ναυτίες της ήταν και έτσι εξελίχθηκε το πιάτο από μια συνταγή του 15ου αιώνα για «Maccheroni Romaneschi» ουσιαστικά διπλασιάζοντας το βούτυρο, καθώς με τον τρόπο αυτό παρασκευαζόταν πιο γρήγορα.

Θα το τσακίζαμε και χωρίς να μαθαίναμε την ιστορία του, είναι η αλήθεια!

Αυγά Benedict

Αυτό το αγαπημένο πρωινό έχει δύο αντικρουόμενες θεωρίες ως προς την προέλευσή του. Οι πρώτοι ισχυρισμοί θέλουν ένα χρηματιστή στη Νέα Υόρκη που ονομαζόταν Lemuel Bendict να παράγγειλε το συγκεκριμένο πιάτο στο ξενοδοχείο Waldorf το 1894 για να συνέλθει από ένα ισχυρό μεθύσι. Η δεύτερη θεωρία, υποστηρίζει ότι ξεκίνησε το πιάτο ένα χρόνο νωρίτερα το 1893, όταν ο σεφ Charles Ranhofer της Delmonico της Νέας Υόρκης δημιούργησε το πιάτο για τον κύριο / ή και για την κυρία LeGrand Benedict, που ήταν χρηματιστές και κοσμικοί.

Σαλάτα του Καίσαρα

Ο Caesar Cardini έζησε στο Σαν Ντιέγκο, αλλά λειτούργησε το ξενοδοχείο Ceasarin στην Τιχουάνα για να μπορέσει να παρακάμψει την Ποτοαπαγόρευση. Το δημοφιλές αυτό πιάτο που σερβιρόταν πριν από το δείπνο αποδίδεται στον Cardini και για το λόγο αυτό πήρε και το όνομά του από εκείνον.

Nachos

Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως nachos είναι μία πιο μετριοπαθής έκδοση της αρχικής που ήταν απλά τηγανητές τορτίγιες που καλύπτονταν με τυρί και πιπεριές jalapeno, και εφευρέθηκε το 1943 από τον Ignacio «Nacho» Anaya.

Αστακός Newberg

Ευρέως πιστώνεται στον Captain Ben Wenberg, ο οποίος ανακάλυψε τη συνταγή στα ταξίδια του και την έφερε στο εστιατόριο Delmonico’s-όπου ο σεφ την παρασκεύασε με το όνομα «Αστακός Wenberg», στα τέλη του 19ου αιώνα.

Μοσχάρι Wellington

Η διάσημη και εξαιρετικά δημοφιλής συνταγή πιστώνεται στον προσωπικό σεφ του Arthur Wellesley, 1ου Δούκα του Ουέλινγκτον, βρετανού ήρωα της μάχης του Βατερλό.

Μαργαρίτα all time classic και αγαπημένη

Πίτσα Margherita

Σύμφωνα με το μύθο, το itrofi μας πληροφορεί ότι, η πίτσα Margherita γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας το 1889, όταν μια διάσημη εταιρεία κατασκευής πίτσα παρασκεύασε μια πίτσα προς τιμήν της βασίλισσας Margherita που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή. Δημιούργησε μια πίτσα που χαρακτηρίζει όλα τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, και η συνταγή έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024