Εσύ με ποιον είσαι ρε; Είσαι με τους εγκληματίες Ισραηλινούς που έχουν καταπατήσει τη Γη των Παλαιστινίων και τους δολοφονούν μέρα με τη μέρα; Είσαι με τους κατοίκους τους Ισραήλ, τα γυναικόπαιδα που ζουν τον τρόμο κάποιου βομβαρδισμού που θα τους αφαιρέσει τη ζωή στη Γη που εποίκισαν, που βρήκαν μια στέγη την οποία τους την πρόσφερε το κράτος, έστω κι αν άνηκε σε άλλον;

Είσαι με τους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται δεκαετίες για την πατρίδα τους, για τη Γη τους, για το δίκαιο;

Είσαι με τη Χαμάς που έχει ταυτιστεί όσο καμιά οργάνωση με τον απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων;

Είσαι με τη Χαμάς, την ακραία μουσουλμανική οργάνωση με την οποία κάνει συμφωνίες ο… εχθρός μας Ερντογάν;

Με ποιον είσαι; Ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις;

Θα υψώσεις κι εσύ τη σημαία του Ισραήλ στη Βουλή σου; Θα εξοργιστείς για τους… εγκληματίες που ρίχνουν ρουκέτες στα… ισραηλινά εδάφη;

Μήπως σε κοροϊδεύουν τόσα χρόνια και ποντάρουν στο συναίσθημά σου, όταν σου «πασάρουν» φωτογραφίες με δολοφονημένους Παλαιστίνιους;

Ή όταν σου «πουλάνε» φωτογραφίες με Ισραηλινούς στρατιώτες που χτυπάνε ή σκοτώνουν κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας;

Οχι, δεν μπορείς να απαντάς σε τέτοιες ερωτήσεις γιατί δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Μία είναι η απάντηση. Είσαι με τους αδύναμους, με αυτούς που ζητούν Δικαιοσύνη, που ζητούν ελευθερία, νομιμότητα, λιγότερη βαρβαρότητα.

Είσαι κυρίως με την ειρήνη ώστε να μην σκοτώνονται μικρά παιδιά. Να μην ισοπεδώνονται σπίτια, να μην βλέπουμε κηδείες άμαχου πληθυσμού.

Είσαι με αυτούς που είναι στη Γη τους και την υπερασπίζονται, με αυτούς που ζητούν μια λύση σε ένα πρόβλημα που η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να λύσει εδώ και δεκαετίες.

Μια διεθνής κοινότητα που επιτρέπει κατά καιρούς να μπαίνει φωτιά στο Μεσανατολικό και να την πληρώνουν οι άμαχοι.

Σαν και την μικρή Suzy Ishkuntana της φωτογραφίας. Κάθεται μαζί με τον πατέρα της πάνω στα ερείπια του σπιτιού τους … Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας την ώρα που όλη η οικογένεια κοιμόταν.

Είσαι με αυτούς, γιατί δεν μπορεί να είσαι με την πολιτική του αδιεξόδου, με τους ανίκανους πολιτικούς που αδυνατούν να βρουν λύση.

Και γιατί δεν μπορεί να είσαι με την πυγμή, με τα όπλα, τις βόμβες και τις οβίδες που δολοφονούν κόσμο. Οποιος κι αν είναι αυτός, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός.

Επειδή αυτές τις ημέρες του νέου σκοτωμού στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ, πολλοί αναρωτιούνται ή μπαίνουν στο δίλημμα για το στρατόπεδο που θα διαλέξουν.

Επειδή αν τολμήσεις να πεις ότι είσαι με τους Παλαιστίνιους θα σε πουν υπεραπιστή των δολοφόνων της Χαμάς. Κι αν τολμήσεις να στηρίξεις του Ισραηλινούς θα σε καταγγείλουν περίπου ως εγκληματία πολέμου.

Μία είναι η λύση. Να είσαι με την ειρήνη. Να είσαι με εκείνους που αγωνίζονται για να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί. Για να βρεθεί λύση στο Παλαιστινιακό, για να αποφευχθούν νέες αιματοχυσίες.

«Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ποτέ να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκαιο», έχει γράψει ο σπουδαίος Τάσος Λειβαδίτης.

Για να μην ξαναδούμε τέτοιες συγκλονιστικές εικόνες. Για να μην αναγκαζόμαστε να απολογούμαστε για το βλέμμα αυτού του κοριτσιού που απλά… γεννήθηκε σε λάθος μέρος.

Γιατί μπορεί να είμασταν εμείς στη θέση της…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο