Την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Αιγύπτου με 500 εκατομμύρια δολάρια στην ανοικοδόμηση της Γάζας, μετά από τις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ, εξέφρασε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Αιγύπτου με 500 εκατομμύρια δολάρια στην ανοικοδόμηση της Γάζας, μετά από τις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ, εξέφρασε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με το κρατικό παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, ο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η εθνική και ιστορική θέση της Αιγύπτου «αντικατοπτρίζει τον ρόλο της στον αραβικό κόσμο αναφορικά με τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του μέχρι την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης προσέθεσε ότι η Αίγυπτος παραμένει ισχυρός υποστηρικτής και υπερασπιστής των διαχρονικών και ιστορικών δικαιωμάτων της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένων των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα στο Παρίσι, στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ότι η Αίγυπτος θα διαθέσει 500 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος μιας αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, με αιγυπτιακές εταιρείες να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση αυτή αλλά και με νέους σε ηλικία Παλαιστινίους να καταρτίζονται σε ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα που θα τους εξοικειώσουν με τις τελευταίες εξελίξεις στη διοίκηση επιχειρήσεων και την τεχνολογία.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του Αιγυπτίου προέδρου εξέφρασε το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο και οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων θρησκειών της χώρας, ο Μεγάλος Ιμάμης του Ελ ‘Αζχαρ ‘Αχμεντ Αλ Τάγιεμπ και ο Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr