Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eleven Madison Park: Διάσημο εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin γίνεται vegan

Eleven Madison Park: Διάσημο εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin γίνεται vegan

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, γνωστό για τα κρεατοκεντρικά του πιάτα, αποφάσισε να κάνει την μεγάλη αλλαγή για λόγους βιωσιμότητας.

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, το νεοϋορκέζικο Eleven Madison Park που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin, γίνεται vegan.

Ο διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Ντάνιελ Χουμ ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει τα ζωϊκά προϊόντα και να χρησιμοποιεί πλέον μόνο φυτικής προέλευσης υλικά για τα πιάτα του, για λόγους βιωσιμότητας.

Εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου όπως η ολόκληρη ψητή πάπια με νταϊκόν και δαμάσκηνο δεν θα σερβίρονται πλέον από τις 10 Μαΐου, ημερομηνία που το εστιατόριο ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά το lockdown.

O Χουμ ανακοίνωσε τα νέα με ένα μακροσκελές μήνυμα στο οποίου εξηγούσε πως το σύγχρονο διατροφικό σύστημα «απλώς δεν είναι βιώσιμο».

«Λειτουργούσαμε πάντα με ευαισθησία στις συνέπειες που έχουμε στο περιβάλλον μας. Όμως, γίνεται όλο και πιο σαφές πως το υπάρχον διατροφικό σύστημα είναι απλώς μη βιώσιμο με πάρα πολλούς τρόπους… Είναι ξεκάθαρο πως μετά από όσα βιώσαμε τον τελευταίο αυτό χρόνο, δεν θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε το ίδιο εστιατόριο» γράφει ο ίδιος.

«Πήραμε την απόφαση να σερβίρουμε ένα μενού βασισμένο στη χορτοφαγία, στο οποίο δεν χρησιμοποιούμε κανένα ζωικό προϊόν – κάθε πιάτο φτιάχνεται από φυτικά προϊόντα, είτε από τη γη είτε από τη θάλασσα, καθώς και φρούτα, όσπρια, μανιτάρια, σπόρους και πολλά πολλά άλλα».

«Ο τρόπος που παρασκευάζουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που καταλώνουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που τρώμε κρέας, δεν είναι βιώσιμος. Κι αυτό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός. Γι’ αυτό αποφασίσαμε το εστιατόριό μας να έχει 100% βάση φυτική».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024