Ο δημοφιλής ιστότοπος γαστρονομίας Epicurious.com ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα δημοσιεύει πια νέες συνταγές με μοσχαρίσιο κρέας και ο λόγος είναι η αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Οι συντάκτες δήλωσαν ότι ο ιστότοπος θέλει να προωθήσει πιο βιώσιμους τρόπους κατανάλωσης τροφής σε αντίθεση με νέα πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας.

Πέρα από την παύση στη δημοσίευση νέων συνταγών, δεν θα υπάρχουν ούτε άρθρα ή δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να αφορούν το μοσχαρίσιο κρέας.

Ο ιστότοπος θα εξακολουθήσει να δημοσιεύει νέες συνταγές για κοτόπουλο, χοιρινό και θαλασσινά και δικαιολόγησε αυτή την απόφαση λέγοντας πως αυτά τα κρέατα δεν έχουν το ίδιο επίπεδο περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τα βοοειδή.

Η αλλαγή στον ιστότοπο είχε ξεκινήσει ήδη έναν χρόνο πριν, χωρίς να γίνει επίσημη ανακοίνωση, και οι συντάκτες δήλωσαν ότι οι αναγνώστες ανταποκρίνονται πολύ θετικά στις χορτοφαγικές συνταγές και τις συνταγές με υποκατάστατα κρέατος.

Παρόλα αυτά: «Όλο το περιεχόμενο σχετικά με το μοσχαρίσιο κρέας που δημοσιεύθηκε στο παρελθόν είναι ακόμα διαθέσιμο και δεν υπάρχουν σχέδια για την κατάργησή του», σύμφωνα με το Epicurious.

Στην ανάρτηση με την οποία ανακοίνωναν την αλλαγή, οι συντάκτες παραδέχτηκαν ότι μέρος του κοινού ίσως εκλάβει αυτή τη νέα συντακτική κατεύθυνση ως «κάπου είδους βεντέτα εναντίον των αγελάδων – ή των ανθρώπων που τις τρώνε», ωστόσο «αυτή η απόφαση δεν ελήφθη επειδή μισούμε τα χάμπουργκερ (δεν τα μισούμε!»).

Οι ίδιοι συμπλήρωσαν πως «δεν είναι κατά του μοσχαρίσιου κρέατος αλλά υπέρ του πλανήτη» επισημαίνοντας ότι «το βόειο κρέας είναι υπεύθυνο για το 35% περίπου των αερίων του θερμοκηπίου από τη διατροφή μας».

Today we announced that Epicurious is cutting out beef. It won’t appear in new Epi recipes, articles, newsletters, or on…

Δημοσιεύτηκε από Epicurious στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr