Γιάννης Λαγός: Την Τρίτη η απόφαση της ευρωβουλής για την άρση ασυλίας του
Αύριο βράδυ θα γίνει η σχετική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή, και την Τρίτη το πρωί θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.
Την Τρίτη το πρωί αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωβουλή την απόφαση για την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.
Συγκεκριμένα, αύριο βράδυ θα γίνει η σχετική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή, και την Τρίτη το πρωί θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.
Εκπρόσωπος της Ευρωβουλής είπε στο MEGA ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, τότε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, θα ενημερώσει άμεσα τις ελληνικές αρχές ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι αν η Ευρωβουλή λάβει περαιτέρω αιτήματα συνεργασίας από τις ελληνικές αρχές θα τα εξετάσει και θα αποφασίσει με βάση τους κανόνες του ευρωκοινοβουλίου.
Η Ελλάδα στη συνέχεια θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, με στόχο τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού.
Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.
Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο