Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Λαγός : Υπέρ της άρσης ασυλίας η Επιτροπή της Ευρωβουλής

Γιάννης Λαγός : Υπέρ της άρσης ασυλίας η Επιτροπή της Ευρωβουλής

Τώρα την σκυτάλη παίρνει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Η απόφαση αυτή αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού που είναι και το τελικό στάδιο αυτής της πολύμηνης διαδικασίας. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα της ψηφοφορίας.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός που έξι μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει ελεύθερος στις Βρυξέλλες εξαιτίας της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια τελεσιδίκησε και η απόφαση για την φασιστική επίθεση στο Συνεργείο το 2013. Το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Γιάννη Λαγό ως ηθικό αυτουργό επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο καταδικασμένος νεοναζί είχε στήσει ολόκληρο σόου όταν το δικαστήριο αποφάσιζε για την ποινή που θα του επέβαλε για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ και όλο αυτό το διάστημα έχει απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές μέχρι και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την απόφαση της επιτροπής για άρση της ασυλίας ανακοίνωσε στο twitter η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχολιάζοντας ότι η δημοκρατία θα νικήσει.

Επιτέλους αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής και καλεί τις Αρχές στην Ελλάδα να προχωρήσουν στη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις στις Βρυξέλες για την άρση ασυλίας του και οι πόλη γέμισε με αφίσες που έλεγαν ότι η θέση του Λαγού είναι στη φυλακή και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά ο ίδιος για ακόμα μία φορά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές κατά αυτών που τον «κατηγορούν άδικα».

Ο Λαγός είναι ένας από τους δύο καταδικασμένους εγκληματίες που παραμένει ακόμα εκτός φυλακής. Ο Χρήστος Παππάς παραμένει ακόμα ασύληπτος τόσους μήνες μετά, γεγονός που έχει απασχολήσει και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως τον Guardian.

Διαβάστε επίσης: Χρυσή Αυγή : Καταπέλτης ο Guardian – Τρεις μήνες μετά τη δίκη Παππάς και Λαγός παραμένουν ελεύθεροι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένουμε την απόφαση της Ολομέλειας που θα είναι καθοριστική για να οδηγηθεί ο Λαγός στη φυλακή μαζί με τον Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024