Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Λαγός : Στην τελική ευθεία η άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο

Γιάννης Λαγός : Στην τελική ευθεία η άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση η άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ξεκίνησε μετά από πολύμηνη καθυστέρηση να κινείται στο Ευρωκοινοβούλιο η άρση ασυλίας του νεοναζί καταδικασμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε γνωστό ότι αύριο συζητείται η άρση ασυλίας του Λαγού στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να πάρει την έγκριση από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συνεχείς καθυστερήσεις

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μαζί και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, αρνούμενο μάλιστα να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του, 13 χρόνια φυλάκιση.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013, ενώ στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκε για τη δραστηριότητα του με τη Χρυσή Αυγή και κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή.

Ο Γ. Λαγός είχε διαφύγει την ημέρα την απόφασης για τις Βρυξέλλες την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες καθυστερούσαν επί μήνες να ζητήσουν την άρση ασυλίας του ώστε να προχωρήσει η σύλληψη του και η έκδοση στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές.

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν μπει στον κόπο να μεταφράσουν τα έγγραφα του αιτήματος για άρση ασυλίας, καθώς το εν λόγω αίτημα συνοδεύτηκε με αποστολή δικογραφίας «2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά», οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, προκαλώντας νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Ο έτερος χρυσαυγίτης που καταδικάστηκε και ακόμα δεν έχει καταλήξει στη φυλακή, Χρήστος Παππάς, ακόμη καταζητείται.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024