Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Λαγός : Ζήτημα χρόνου η πρώτη του κλήση στην Επιτροπή της Ευρωβουλής

Γιάννης Λαγός : Ζήτημα χρόνου η πρώτη του κλήση στην Επιτροπή της Ευρωβουλής

Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, φαίνεται να απολαμβάνει ακόμα την ασυλία του ως ευρωβουλευτής.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης να κρίνει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, κάποιοι από τους εγκληματίες καταδικασθέντες δεν έχουν βρεθεί ακόμα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, φαίνεται να απολαμβάνει ακόμα την ασυλία του ως ευρωβουλευτής.

Ωστόσο ο χρόνος για την στιγμή που θα αποχαιρετίσει την το ευρωκοινοβούλιο μετράει αντίστροφα.

Την Πέμπτη, ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του.

Στη διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κύρια εισηγήτρια ήταν η ευρωβουλευτής, Μανόν Ομπρί.

Η ευρωβουλευτής παρουσίασε την υπόθεση, όπως προκύπτει από την 2.000 σελίδων δικογραφία που διαβίβασαν οι ελληνικές Αρχές, ενώ ακολούθησε και μια πρώτη συζήτηση.

Εκτιμάται ότι ο Λαγός θα κληθεί ενώπιον της Επιτροπής σε ακρόαση, πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο αν αρνηθεί, κάτι για το οποίο έχει δικαίωμα, θα οριστεί δεύτερη ημερομηνία, πιθανότατα εντός του ίδιου μήνα.

Πού οφείλεται η καθυστέρηση;

Απο πλευράς του ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, επιρρίπτει την ευθύνη στις ελληνικές αρχές.

«Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος από τις ελληνικές Αρχές – Το αίτημα συνοδεύτηκε με μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά» σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα παραπάνω αποκάλυψε επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σασόλι.

ΣΥΡΙΖΑ: Έστειλαν αμετάφραστο κείμενο στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Λαγό

Στην αποκάλυψη εστίασε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με σχετική του ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, «μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη «απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«…για την καθυστερημένη συνδρομή της κυβέρνησης στην άρση ασυλίας Λαγού»

Σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι κατά τη συνάντησή του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές όχι μόνο καθυστέρησαν να αποστείλουν τη δικογραφία για την άρση ασυλίας Λαγού, αλλά και όταν τις έστειλαν ήταν αμετάφραστη!

Τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη των νεοναζί από την ελληνική δικαιοσύνη και μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια του κ. Χρυσοχοΐδη, σήμερα μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού σε σχέση με τη συνδρομή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει τη χώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των ευρωπαϊκών αρχών από εδώ και πέρα.

Σε κάθε περίπτωση απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη.

Ταραντίλης: Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση λόγω της δικογραφίας του Λαγού

«Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι οι ελληνικές αρχές καθυστέρησαν να αποστείλουν την δικογραφία για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού αλλά και ότι η δικογραφία εστάλη αμετάφραστη με αποτέλεσμα την περαιτέρω καθυστέρηση της διαδικασίας.

«Η εξέταση του θέματος έχει να κάνει με τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024