Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Λαγός, ο Παππάς και η σκύλα του φασισμού που είναι ξανά σε οργασμό

O Λαγός, ο Παππάς και η σκύλα του φασισμού που είναι ξανά σε οργασμό

Είναι θέμα τιμής η άρση ασυλίας του Λαγού και η μεταφορά του στις ελληνικές φυλακές. Είναι θέμα τιμής και η σύλληψη του δραπέτη Χρήστου Παππά

Το πρώτο βήμα για να πιαστεί ο… Λαγός στη φάκα της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος έγινε. Εστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε με ψήφους 22 – 2 να άρει την ασυλία του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή.

Το μπαλάκι πλέον έχει ριχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πρέπει να συνεδριάσει και να οριστικοποιήσει την απόφαση. Δεν αναμένεται να υπάρξει αρνητική πρόταση για την άρση της ασυλίας του, το πρόβλημα είναι πότε θα συνεδριάσει η Ολομέλεια.

Θα έχουμε κι άλλους μήνες αναμονής μέχρι να δούμε με βραχιολάκια τον καταδικασμένο νεοναζί Λαγό;

Θα περιμένει πολύ ακόμη το κελί του στον Δομοκό; Θα περιμένουμε πότε θα αποφασίσουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πότε θα στείλουν τον Λαγό στην Ελλάδα;

Κι αν στο διάστημα αυτό ο εν λόγω «κύριος» το σκάσει; Αν κρυφτεί σαν τον άλλο τον ψευτόμαγκα τον Χρήστο Παππά; Θα έχουμε δύο δραπέτες χρυσαυγίτες;

Δεν φτάνει μια ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία, για το πολιτικό σύστημα, για την Ελλάδα το γεγονός ότι ο υπαρχηγός Παππάς έχει διαφύγει και δεν μπορεί η Αστυνομία να τον βρει;

Δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος με τον Λαγό. Δεν πρέπει να γίνει… λαγός επειδή κάποιοι στις Βρυξέλλες κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

Η άρση της ασυλίας του και η μεταφορά του στο κελί όπου θα εκτίσει τα 13 χρόνια και 8 μήνες που του επιβλήθηκαν είναι μονόδρομος.

Είναι η μεγαλύτερη ποινή από όλους τους Χρυσαυγίτες, μην το ξεχνάμε. Και οι δικαστές κάτι ξέρουν για να θέλουν να βάλουν βαθιά στα κάτεργα τον Λαγό.

Μόνο όταν κλείσει η πόρτα της φυλακής πίσω από τον ευρωβουλευτή αλλά και πίσω από τον Χρήστο Παππά, θα ησυχάσει η ψυχή του Παύλου Φύσσα και των υπολοίπων θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ούτε εμείς, ούτε η Αστυνομία, ούτε ο αρμόδιος υπουργός. Ο Χρήστος Παππάς είναι αυτή τη στιγμή «κηλίδα» για το δημοκρατικό μας πολίτευμα και την ελληνική δικαιοσύνη.

Είναι θέμα τιμής η σύλληψή του, όπως θέμα τιμής είναι και η άμεση άρση της ασυλίας του Λαγού.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Να κινητοποιηθούν όλοι για να πάνε εκεί που τους όρισε το δικαστήριο.

Είναι ντροπή ο Παππάς να απολαμβάνει κάπου την ελευθερία του. Είναι ντροπή να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωβουλή ο Γιάννης Λαγός.

Ολοι οι δημοκρατικοί πολίτες, κυρίως οι συγγενείς όσων χτυπήθηκαν με κάθε τρόπο από τη Χρυσή Αυγή, απαιτούν το αυτονόητο. Ολοι στη φυλακή και να πληρώσουν.

Η ντροπή της κοινωνίας

Όμως, δυστυχώς, ακόμη κι αν οδηγηθούν και οι άλλοι δύο στο κελί τους, αυτό που δεν μπορεί να σβηστεί είναι η ντροπή της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος που επέτρεψε σε αποβράσματα, σε νταήδες, σε ανθρώπους της νύχτας και σε εχθρούς της Δημοκρατίας να χρησιμοποιήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς προς όφελός τους.

Θα παραμείνει για χρόνια η ντροπή για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία να έχει λεκιαστεί από ένα νεοναζιστικό κόμμα που είχε επί χρόνια εκπροσώπηση στη Βουλή, έχει ακόμη στην ευρωβουλή και το χειρότερο: Είχε δύναμη και αποδοχή στην κοινωνία.

Ο Λαγός, ο Παππάς, ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και όλα αυτά τα «καλόπαιδα» της εγκληματικής οργάνωσης δεν «φύτρωσαν» τυχαία. Ηταν η σπορά του λαϊκισμού που κυριάρχησε και δυστυχώς συνεχίζει να κυριαρχεί στη χώρα μας.

Ηταν δημιουργήματα μιας λαϊκής δυσαρέσκειας για το αδύναμο πολιτικό σύστημα, το οποίο και θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.

Ηταν, όμως, και «παιδιά» της σκύλας που γέννησε τον φασισμό. Και που δυστυχώς είναι πάλι σε οργασμό.

Με κρυφοφασίστες που «ξαναπουλάνε» πατριωτισμό. Με «ψεκασμένους» που στήνουν θεωρίες συνωμοσίας. Με ακραίους που ονειρεύονται ακόμη και… νέες Χούντες.

Γι’ αυτό είναι θέμα τιμής να οδηγηθούν ο Λαγός και ο Παππάς στη φυλακή.

Ισως να υπάρξει η αφύπνιση και του λαού και του πολιτικού συστήματος ώστε να μην ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα.

Και να μην ξαναδούμε κάποια στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να αγκαλιάζουν τους φασίστες και τους ακραίους λαϊκιστές.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024