Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα πιστεύετε ποιο είναι αυτό το αγοράκι - Από τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ

Δεν θα πιστεύετε ποιο είναι αυτό το αγοράκι – Από τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ

Αναγνωρίζετε το αγόρι της φωτογραφίας; Είναι από τους διασημότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς. Αποβλήθηκε από το σχολείο, πάντως, γιατί πιάστηκε να πουλάει περιοδικά πορνό στους συμμαθητές του

Το αγοράκι της φωτογραφίας γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 13 Μαΐου 1986 και σήμερα είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Η μητέρα του, Κλαιρ (Clare), εργάζεται σε πρακτορείο μοντέλων και ο πατέρας του, Ρίτσαρντ (Richard), εισάγει αυτοκίνητα-αντίκες από τις ΗΠΑ. Μεγάλωσε σε ένα μικρό σπίτι με τις δύο μεγαλύτερες αδερφές του και τους γονείς του, στο προάστιο Μπαρνς (Βarnes) του Λονδίνου.

Ανακάλυψε πολύ νωρίς την αγάπη του για τη μουσική και σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και κιθάρας.

Σε ηλικία δώδεκα ετών αποβλήθηκε από το σχολείο, όταν οι καθηγητές του ανακάλυψαν ότι πουλούσε περιοδικά πορνό στους συμμαθητές του. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ενώ στην αρχή συνήθιζε να κλέβει ένα-δύο περιοδικά από το γειτονικό ψιλικατζίδικο, αργότερα, καθώς η «ζήτηση και τα κέρδη» αυξάνονταν, έφτασε να κατεβάζει ολόκληρα ράφια. Όταν ο υπάλληλος του καταστήματος τον έπιασε επ’ αυτοφώρο με μια τσάντα γεμάτη περιοδικά, τον απείλησε πως «είτε θα φωνάξει την αστυνομία, είτε τους γονείς του», ενώ λέγεται πως αυτός ήταν η αιτία για την αποβολή του.

Ηθοποιός, μοντέλο, μουσικός

Εκείνη την περίοδο έκανε και τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ. Ωστόσο, μετά από τέσσερα χρόνια στο χώρο, είχε αρχίσει να απογοητεύεται, καθώς διαπίστωνε το εξής: «Όταν ξεκίνησα, ήμουν αρκετά ψηλός και έμοιαζα κάπως με κορίτσι. Έκανα πολλές δουλειές, γιατί το «ανδρόγυνο» λουκ ήταν της μόδας. Καθώς, όμως, μεγάλωνα και έπαιρνα περισσότερο ανδρικά χαρακτηριστικά, δεν μου προσφέρονταν τόσες ευκαιρίες».

Έτσι, παράτησε σε νεαρή ηλικία το χώρο της μόδας, αν και το 2007, αλλά και το 2013 εμφανίστηκε σε διαφημιστικές καμπάνιες διάσημων εταιρειών.

Ταυτόχρονα, στα τέλη της εφηβείας του, είχε ήδη αρχίσει τη μουσική του καριέρα, καθώς έπαιζε κιθάρα σε διάφορες παμπ γύρω από το Λονδίνο, όπου και ερμήνευε τα δικά του τραγούδια είτε σόλο, είτε άλλες φορές με συνοδεία.

Η αγάπη του για τον κινηματογράφο ξεκίνησε από την αρχή της εφηβείας του, με τους Τζακ Νίκολσον, Μάρλον Μπράντο και Ζαν Πολ Μπελμοντό να αποτελούν τα είδωλά του. Ωστόσο, δεν σκέφτηκε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο.

Ο πατέρας του, όμως, που πάντα έβλεπε το «φως» του ηθοποιού στον γιο του, τον παρότρυνε να γραφτεί στην ερασιτεχνική θεατρική λέσχη της γειτονιάς του, από την ηλικία των 13 ετών.

Πράγματι, μετά από δύο χρόνια εργασίας του στα παρασκήνια, έκανε την πρώτη του ακρόαση για το έργο Guys and Dolls και το ντεμπούτο του στο ρόλο ενός Κουβανού χορευτή. Την επόμενη χρονιά, πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο Our Town.

Το 2004, σε ηλικία 18 ετών, ο πολυτάλαντος νεαρός μουσικός άρχισε να σαρώνει στο χώρο της υποκριτικής. Την ίδια χρονιά, χαρακτηρίστηκε από τους Times ως «ο Βρετανός σταρ τού αύριο», ενώ αρκετοί έγραψαν γι’ αυτόν ότι είναι ο «επόμενος Τζουντ Λο».

Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα, που του χάρισε πρωταγωνιστικούς ρόλους, αμέτρητες προτάσεις συνεργασίας, πλούτη και φήμη.

Αναγνωρίσεις

Το 2008 και το 2009 χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο σέξι άντρες από το περιοδικό People.

Το 2009, το Vanity Fair του απέδωσε τον τίτλο του «ομορφότερου άντρα στον κόσμο», μαζί με την Angelina Jolie ως την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

Το 2010, το περιοδικό Time, τον ονόμασε ως έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Το περιοδικό Forbes, τον κατέταξε στη λίστα των 50 πιο ισχυρών διασημοτήτων στον κόσμο, με κέρδη 17 εκατ. δολάρια, ενώ την επόμενη χρονιά τα κέρδη του είχαν εκτοξεύτηκαν στα 27,5 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα να ανήκει στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς ήταν από τις πρώτες ταινίες που συμμετείχε, ενώ γνώρισε φοβερή επιτυχία από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ρομαντική ταινία φαντασίας Λυκόφως (Twilight), για την οποία και απέσπασε πολλά βραβεία.

Ο λόγος για τον 34χρονο, σήμερα, Ρόμπερτ Πάτινσον.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024